L’entrada al Museu Faller de València passa a ser gratuïta fins que concloguen les obres de condicionament de l’edifici que s’estan realitzant. D’esta forma es compensa a les persones que visiten este museu per la presència d’obres, l’objectiu de les quals és eliminar de forma permanent les humitats que afecten la primera planta de l’edifici.

Les obres de reparació i prevenció d’humitats estructurals, provocades per la proximitat d’una sèquia al subsòl, permetrà garantir la conservació dels ninots indultats i la col·lecció de cartells anunciadors històrics. Esta intervenció tècnica protegirà el patrimoni cultural festiu d’este museu almenys durant les tres pròximes dècades.

El Museu Faller és el museu festiu de la ciutat més visitat. Durant els primers 11 mesos de l’any 103.024 persones han pogut descobrir in situ el patrimoni faller que es conserva en este museu, l’oficialitat del qual va ser reconeguda en maig de l’any passat. Un mes després va començar una reforma integral per condicionar totes les instal·lacions i crear una sala d’exposicions temporals, a banda de la creació d’una nova imatge corporativa. A més, la difusió d’este espai cultural es va complementar amb la seua inclusió en la Xarxa de Museus Fallers Valencians, de recent creació.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat l’oportunitat que les festes i el període no lectiu oferixen a la ciutadania, sobretot a la més menuda, per acostar-se a conéixer el Museu Faller i tot el que conté. “Hem aconseguit que el Museu Faller siga l’espai de referència que mereixia la festa gran de la nostra ciutat”, ha afirmat.

S’estima que les obres duraran fins el pròxim 30 de gener. Posteriorment s’encetarà una segona fase per dotar el Museu Faller de tot un seguit de millores tècniques. També començaran en breu les obres per a pintar tot l’exterior l’edifici del museu i Junta Central Fallera.