L’Ajuntament València començarà en breu la instal·lació d’una nova il·luminació LED que substitueix l’actual en el túnel de Peset Aleixandre, una instal·lació que té més de 30 anys. Això provoca que tant el cablejat com els projectors estiguen totalment obsolets, produint diferents avaries i proporcionant un nivell lumínic inferior al necessari, una situació que amb esta intervenció resol la regidoria de Govern Interior, dirigida per Sergi Campillo.

És destacable la xifra dels 22.367 euros que a partir d’ara estalviarà l’Ajuntament en la factura de la llum d’este pont amb el canvi a llums LED. La temperatura dels equips lumínics amb tecnologia LED serà de 4.000 graus kelvin i  tindran un rendiment lluminós mínim de 100 lum./w.

La il·luminació dels túnels presentarà diferents règims de funcionament, “Dia assolellat”, “Dia ennuvolat” i “Nit”, de fet, tots els projectors a instal·lar disposaran de driver programable i dotat amb proteccions contra sobretensions, i porten una protecció contra sobretensions de 10 kV, independent de la del driver.

També es procedirà al canvi de tot el cablejat de la instal·lació així com del quadre de comandament, condicionant-lo a les noves tecnologies de telegestió. A fi de reduir en el possible el consum d’energia elèctrica de la instal·lació, es disposarà d’un sistema que permeta reduir el nivell d’energia, de l’enllumenat base, si així es considera oportú en les hores nocturnes, quan la vista està més acostumada a l’absència de llum natural i es redueix el trànsit, tot i que al tractar-se d’un túnel, sempre prevaldrà la seguretat.

Estes actuacions suposaran una disminució de la potència instal·lada (inclosa la potència dels equips d’encesa) de 75,620 kW de potència, el que fa un estalvi d’energia anual de prop de 231.811,35 kWh; el cost de la instal·lació és de 299.846,87 euros.

CINQUÉ TÚNEL DE LA CIUTAT EN ADAPTAR-SE A LA IL·LUMINACIÓ EFICIENT

El regidor Campillo ha recordat que el de Peset Aleixandre és el cinqué túnel de la nostra ciutat que el Govern de Joan Ribó ha adaptat ja a il·luminació LED i eficient. La resta dels túnels on ja s’han realitzat intervencions paregudes són els de la Ronda Nord, Pius XII, marge esquerre del riu Túria i Àngel Guimerà.

“Estos canvis s’afigen a la intervenció del canvi de lluminàries que s’està realitzant en l’actualitat amb el crèdit de quatre milions d’euros que ens va concedir l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi d’Energia (IDAE), gràcies a les diferents gestions realitzades des de la regidoria de Govern Interior, que canvia aproximadament el 30% dels punts de llum de la nostra ciutat, per altres models menys contaminants. estes actuacions en els túnels s’afegixen a l’actuació de l’IDAE i altres actuacions amb fons propis, com la que vam aprovar la setmana passada en Junta de Govern Local, la de l’actuació en zona nord de la ciutat”, ha explicat Campillo.