Adoptar des del compromís i la responsabilitat, eixe és l’objectiu de la nova campanya de la Regidora de Benestar Animal per a conscienciar als valencians i les valencianes sobre l’adopció, al mateix temps que es visibilitzen i es dóna nom als animals abandonats del Centre Municipal d’Acollida de Benimàmet. Una campanya que ja es pot veure als 87 suports publicitaris de la ciutat, a revistes especialitzades i als autobusos de l’EMT.

“Amb esta campanya hem volgut fer visible les cares i els noms dels gossos que romanen al Centre d’Acollida de Benimàmet. Pretenem que la ciutadania empatitze amb estos animals, que busquen una família d’acollida —ha exposat la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello—. Malgrat que la ciutadania està cada vegada més conscienciada i ho demostren les bones xifres d’adopció, és necessari continuar amb esta tasca didàctica que és el que ens garanteix eixes bones xifres”.

La campanya, amb imatges del fotògraf Germán Caballero i amb el disseny de Pablo Dols, d’Iowa Dynamics, ja es pot veure a 80 mupis, cinc mupis sènior i dos columnes municipals. Així, amb les fotografies dels mateixos protagonistes i traient-los al carrer es busca una major aproximació i conscienciació de la ciutadania. “Estem convençuts que posar cara i nom dels verdaders afectats, de les verdaderes víctimes, és una manera efectiva de fomentar les adopcions i conduir a l’empatia i a la reflexió”, ha recordat la regidora.

S’han fotografiat 110  gossos, dels quals 80 van al circuit de mupis que romandrà als carrers de la ciutat fins al 4 de gener i la resta  serviran per a dotar la pàgina web que s’està elaborant. També s’ha previst que la campanya circule per tota la ciutat mitjançant la flota d’autobusos de l’EMT. Per a això, la campanya cada dia es trobarà a 90 autobusos mitjançant el canal Bussi, durant 20 dies, que comencen el pròxim 18 de desembre. Al mateix temps, es retolaran també cinc autobusos perquè la campanya puga ser visualitzada per tota la població.

XIFRES D’ACOLLIDA

Pel que fa a les xifres, a data de 30 de novembre, hi ha 356 animals al Centre Municipal d’Acollida de Benimàmet; mentre que l’any passat hi havia 488. Això suposa una reducció de 132 animals respecte a l’any passat, és a dir, un 27,05 % menys. “Xifres molt positives, però la tasca ha de ser ininterrompuda perquè la ciutadania agafe consciència”, ha dit Tello.

Durant tot l’any, fins al 30 de novembre, han entrat al centre de Benimàmet 1.249 gossos, 1.521 gats i 13 animals d’altres espècies. Les eixides en el mateix període han estat les següents: 1.628 de gossos, 1.473 de gats i 12 d’altres espècies. “La nostra intenció és la de perllongar esta campanya en el temps i que, els animals que no s’adopten a esta primera acció, tornen a eixir als carrers en una edició segona. Parlem per tant d’una campanya atemporal, que sempre convidarà la gent a adoptar estos animals”, ha subratllat Glòria Tello.

Per finalitzar la regidora ha destacat la importància d’este tipus de campanyes per complementar les polítiques de benestar animal desenvolupades durant este mandat, amb diverses intervencions per millorar els centres d’animals de Benimàmet i Natzaret. Una inversió de 167.172.26 euros destinada a habilitar unes zones d’ombra i per a gats en Benimàmet (on se sumen a les inversions de 2016, quan ja es va condicionar el quiròfan que estava inoperatiu) i a la incorporació d’un nou sistema de videovigilància en Natzaret.