La regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, en la seua condició de presidenta de l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE) ha inaugurat este matí les jornades ‘Experiències de diferents models de recollida selectiva de matèria orgànica’, que se celebren durant tot el dia al municipi de Torrent.

Soriano ha defensat la necessitat d’un “pensament global i actuacions locals” per part de cadascun dels 45 municipis que conformen l’Àrea Metropolitana de València. “Al projecte ‘Construint el nou model de gestió metropolità de residus’ hem de tenir clara, des de les nostres responsabilitats municipals, el doble vessant municipal i metropolità que cal treballar de forma conjunta per poder optimitzar resultats”, ha explicat.

Estes jornades estan orientades precisament a l’àmbit local i hi ha hagut presents responsables polítics, secretaris, interventors i personal tècnic municipal de les àrees de Medi Ambient. “Hem de prendre consciència dels projectes que tenim per davant, de la magnitud del treball que comporta i de la gran importància de les decisions que cal adoptar i la seua transversalitat”, ha afirmat Soriano, qui ha destacat que esta trobada servirà per reforçar el coneixement sobre els diferents tipus de models que hi ha i com es pot triar un o un altre en funció de la realitat de cada municipi. En este sentit ha destacat la importància de poder comptar amb veus expertes en les jornades.

Les jornades han comptat amb la participació de l’alcalde de Torrent, Jesús Ros; el representant de Zero Waste, Joan Marc i Simón; el secretari de l’Ajuntament de València, José Antonio Martínez; i diversos representants de Barcelona, Vitòria, Vic, Valladolid i del Consorci de Residus del Maresme.