L’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Participació Ciutadana han comprovat al Saló de Cristall de l’Ajuntament el funcionament de les urnes digitals que s’estan utilitzant de manera experimental en el procés Decidim VLC de pressupostos participatius. Les urnes es traslladaran demà i despús-demà a la seu de la Federació de Veïns i Veïnes (xalet del parc de l’Oest), on estaran de 17:00 a 20:00 hores perquè puguen ser utilitzades per la ciutadania.

Tal com ha subratllat l’alcalde Ribó, “és molt important que la gent treballe sobre la idea que una part important dels pressupostos d’inversions es pot decidir a través de la seua votació”. En estos moments està en marxa la fase de votació de la III Consulta d’Inversions de Projectes de Ciutat i Pobles de València, que conclou divendres que ve, dia 15. La ciutadania té de termini fins tal dia per a triar entre els projectes que han passat a la fase de viabilitat econòmica i tècnica.

Com en les ocasions anteriors, els vots i els suports poden realitzar-se per via telemàtica en les seus de les juntes de districte i dels centres municipals de joventut, entre altres, amb assistència en els casos que siga necessari. Però, per a garantir l’accés de tota la ciutadania, s’ha posat en marxa el projecte pilot de votació per mitjà d’urnes digitals. Una vegada comprovada l’eficiència de les dites urnes, es pretén normalitzar-ne l’ús de cara a la convocatòria de l’any que ve, una vegada validat el seu funcionament.

L’alcalde ha destacat la importància d’esta iniciativa “perquè contribuïx a reduir l’anomenada ‘bretxa digital’ entre aquelles persones que no han tingut accés a determinada formació en noves tecnologies i és necessari que hi puguen participar en igualtat de condicions”.