Des d’esta vesprada fins al pròxim 15 d’abril una exposició monogràfica a la Casa-Museu Benlliure de València estarà dedicada per primera vegada a l’aquarel·la valenciana. La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, Glòria Tello, inaugura esta mostra inèdita a les 18 hores.

“És un luxe poder apropar-nos als primers referents de l’aquarel·la valenciana en una exposició que fins ara mai havíem pogut disfrutar i que ara és possible a la Casa-Museu Benlliure de la ciutat gràcies a la col·laboració de diversos museus i col·leccionistes privats”, ha explicat Tello.

L’exposició recopila 50 obres d’art realitzades per huit dels artistes valencians principals. Es representa així el període d’esplendor de l’aquarel·la al segle XIX. “Esta mostra té una rellevància especial per aconseguir transportar-nos a un moment fonamental per a una tècnica que va tenir a València grans exponents. Afortunadament les seues obres les podrem contemplar a la nostra ciutat durant els pròxims mesos”, ha afirmat Tello.

Els artistes valencians, les obres dels quals s’exposen en la mostra que hui s’inaugura, van vore impulsades les seues trajectòries artístiques a través d’un moviment, el de l’aquarel·la, generat a partir del paper que va exercir l’Acadèmia de Belles Arts de València i unes altres associacions culturals en l’ensenyament i la divulgació d’esta tècnica.