Amb motiu dels actes de celebració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra el 3 de desembre, des de la Secció d’Atenció a la Diversitat Funcional de la Regidoria de Serveis Socials s’ha organitzat conjuntament amb el cuiner Ricard Camarena un taller de cuina adaptat a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

“En la línia de la inclusió de les persones amb diversitat funcional, un aspecte que treballem molt seriosament des del Govern de La Nau,  com agents actius i als que l’Ajuntament visibilitza i dóna protagonisme,  adeqüem l’oferta a les seues capacitats”, ha dit la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo,  que també ha anunciat que “el consistori acollirà un Ple el divendres amb el lliurament de premis del concurs de targetes de Nadal i la signatura d’una declaració institucional a favor dels seus drets i de reconeixement a les entitats i persones que treballen amb ells”.

Pel que fa al taller que tindrà lloc demà dijous, se celebrarà de 10 a 11 hores, en el Ricard Camarena LAB, situat en la planta inferior del Mercat de Colón, al costat del restaurant Habitual. Les persones participants aprendran unes receptes senzilles que podran després realitzar a les seues pròpies cases.

A més, la regidora Castillo també ha explicat que “podem anunciar que estem estudiant per a l’any que ve fer una convocatòria de places de subalterns per a persones amb discapacitat, un aspecte molt important que demostra la implicació del nostre govern municipal en el tema de la inclusió”.

L’Ajuntament de València compta amb tres Centres Ocupacionals Municipals (COM) per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, que són COM Gravador Planes, COM Isabel de Villena i COM Juan de Garay. L’objectiu d’estos centres és aconseguir per als seus usuaris i usuàries el major grau d’habilitats en la seua autonomia personal.

Entre estes trobem les activitats quotidianes de la vida diària, com ara l’elaboració d’aliments que permet entre altres treballar tasques com l’organització (elaboració de la llista de la compra), la compra (maneig dels diners), els hàbits d’higiene i els d’alimentació saludable, ja que és una població força sedentària i amb problemes de sobrepés.