El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i la regidora de d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, han anunciat que l’Ajuntament de València s’adhereix a l’acord marc de la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) sobre mobilitat entre les administracions públiques per raó de violència de gènere.

L’objectiu d’esta iniciativa és facilitar la mobilitat de les empleades públiques que són víctimes de gènere. “Al Govern de la Nau apostem per facilitar als nostres treballadors i treballadores la mobilitat interna i, per descomptat, entenem que una empleada que és víctima de violència de gènere ha de tenir encara més fàcil la possibilitat de traslladar-se a un lloc de treball semblant en una altra administració”, ha explicat Campillo.

Per la seua part, Lozano ha afirmat que “és una satisfacció per a l’Ajuntament de València poder adherir-nos a este acord que té com a objectiu garantir el dret de les nostres treballadores víctimes de violència a refer les seues vides en les millors condicions possibles”.

La Conselleria oferix la possibilitat d’adhesió a eixe conveni a tots els ajuntaments valencians perquè les treballadores públiques víctimes de violència de gènere puguen canviar d’administració i localitat per fer efectiva la seua protecció o el dret a l’assistència social integral.

Les administracions, inclós l’Ajuntament de València, es comprometen amb este conveni, entre altres qüestions, a comunicar a les treballadores víctimes de violència de gènere els llocs vacants en les localitats que els interesse, facilitar-les l’ocupació efectiva en llocs de treball de característiques semblants als seus i tramitar preferentment estos procediments. A més, han de protegir la intimitat de les víctimes i fonamentalment les seues dades personals.

Des de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es reclama que este tipus de mesures per a protegir i ajudar les víctimes de la violència de gènere, també es puguen aplicar a altres àmbits laborals del sector privat.

EINES PER PREVINDRE L’ASSETJAMENT I LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

A més, en la Comissió d’Igualtat, s’ha acordat iniciar els tràmits perquè l’Ajuntament realitze una campanya per posar a l’abast de tot el personal municipal les eines de què disposa l’Ajuntament per previndre i denunciar possibles casos d’assetjament sexual en l’àmbit laboral o de situacions de violència de gènere. Esta campanya es posarà pròximament a l’abast de tot el personal a través de la intranet municipal i també en la web de l’Ajuntament.