La regidora d’Inserció Sociolaboral de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, ha anunciat que demà la Junta de Govern Local aprova la renovació del conveni amb l’Associació Alanna i APIP ACAM per impulsar amb més intensitat les polítiques municipals d’inserció laboral.

Contactar amb empreses per a la sensibilització, i molt especialment amb les ja compromeses amb la responsabilitat social, en la recerca d’ofertes, realitzar el diagnòstic d’ocupabilitat, els itineraris personalitzats, la intermediació amb les empreses, i les tutories i acompanyaments a les usuàries i usuaris de els servicis socials municipals són algunes de les tasques que hauran de realitzar les persones encarregades dedur endavant el pla.

Un requisit imprescindible perquè esta metodologia tinga èxit és l’adequada coordinació entre els dispositius que desenvolupen les accions esmentades. Per això, l’Ajuntament per la seua banda es compromet a informar, captar, seleccionar i derivar usuàries i usuaris des dels onze Centres Municipals de Serveis Socials (CMSS), i des dels 6 recursos municipals especialitzats: CAT, CAI, CMIO, Centre de Dia per a Joves Malva-rosa, OMAD, Equip de Mesures Judicials en medi obert a este programa d’inserció laboral.

A més, farà un seguiment tècnic de la persona derivada, des de la perspectiva de la intervenció social i la integralitat de les accions. Registrarà a la base de dades on line aquelles intervencions o derivacions de tipus laboral o relacionades amb este àmbit, que s’hagen pogut realitzar des del recurs municipal.

Hi haurà coordinació tècnica i seguiment del projecte, amb la realització de reunions quinzenals entre el personal tècnic del dispositiu i la persona responsable de coordinació de la Secció de Programes d’Inserció Social i Laboral.

La regidoria d’inserció sociolaboral destinarà 180.000 euros a este conveni. Lozano ha dit que “este projecte es fonamenta en l’acompanyament el més personalitzat possible per traure de cada persona el seu potencial, la seua motivació i autoestima, perquè sabem que una bona actitud és l’element imprescindible per obrir portes i possibilitats a que les persones amb més dificultats guanyen ferramentes i tinguen més portes obertes per a aconseguir un treball. Perquè resulta evident que l’accés al mercat laboral és la principal via de prevenció de les situacions d’exclusió social”, ha dit Lozano, que ha assegurat que l’Ajuntament continuarà reforçant i ampliant un recurs municipal tan valuós com el València Inserta.