L’Ajuntament de València ha fet accessible l’edifici que acull l’Escola Infantil La Senyera amb la instal·lació d’un ascensor. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que, després d’haver disposat dels informes que avalaven l’actuació municipal, “Servicis Centrals Tècnics ja ha dut a terme l’obra, de forma que a dia de hui ja està garantida l’accesibilitat a l’escola per part de tots els xiquets i xiquetes gràcies al nou ascensor”.

A part de l’ascensor, també s’ha dotat l’edifici d’un itinerari accessible des de l’exterior de l’edifici i s’ha executat una rampa per a salvar el desnivell a l’accés des del carrer de Peníscola, que connecta amb l’accés principal. “Des del govern de la Nau estem fent grans esforços per adaptar els edificis municipals per fer de València una ciutat inclusiva”, ha destacat Campillo

L’ascensor s’ha instal·lat al lateral esquerre de l’entrada i comunica les dos altures de l’edifici. “Donem una resposta eficient des de l’Ajuntament a un problema que desapareix amb el compliment de la normativa vigent pel que fa a l’accessibilitat en este tipus d’edificis”, ha explicat Campillo, qui ha destacat el diàleg que s’ha mantingut amb pares i mares de l’alumnat i la direcció del centre i “la importància que té per al Govern de la Nau l’educació dels més menuts i les més menudes”.

Esta obra s’ha treballat en col·laboració amb la regidora d’Educació, Maria Oliver, arran del compromís del govern municipal de donar una resposta a les famílies d’eixa comunitat educativa. “Manifestem de nou el nostre compromís amb les famílies per mantindre en les instal·lacions actuals el servici que està donant esta escola infantil fins que concloguen les obres de la nova escoleta pública del barri”, ha destacat Oliver, qui també ha posat en valor el benefici per a tota la comunitat educativa d’actuacions com esta on els edificis s’adapten a la normativa vigent.

VALÈNCIA S’ADHERIRÀ AL “PLA EDIFICANT”

 El regidor Sergi Campillo ha recordat també, en este sentit, que l’equip de govern municipal va reafirmar en el recent Ple municipal el seu compromís d’adherir-se al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana, per tal de maximitzar entre les dos administracions la renovació i construcció de noves infraestructures educatives a la nostra ciutat. Volem seguir dignificant l’educació com a garant de la igualtat d’oportunitats per a l’alumnat de la ciutat”.