Els 349 voluntaris i voluntàries de  la Creu Roja que han participat durant els 12 caps de setmana de juliol, agost i setembre en les tasques de sensibilització, informació i prevenció de risc d’incendis al bosc de la Devesa han rebut el reconeixement de l’Ajuntament. Han sigut els protagonistes d’un acte celebrat a l’Hemicicle municipal, on el regidor delegat de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha agraït públicament la dedicació d’estes persones “que, per segon any, han cuidat este tresor natural propietat de la ciutadania”.

Sergi Campillo ha recordat que la Regidoria de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, a través del Servici Devesa-Albufera, “té com a objectiu primordial la conservació del llac de l´Albufera i la seua devesa”. Per això, ha explicat, “considere essencial la investigació amb la finalitat de conéixer l’estat dels espais i dels seus components com la flora, la fauna, els paisatges i els seus usos, així com la vigilància i control de la zona, els treballs de recuperació d’ecosistemes i manteniment, i l’educació i comunicació ambiental”.

En este marc, l’Ajuntament va signar l’any passat per primera vegada un conveni amb l’Oficina Local de València de la Creu Roja per a impulsar la conservació i recuperació de la Devesa, en el qual es va incloure un projecte de voluntariat socioambiental per a la sensibilització, informació i prevenció d’incendis forestals. “Va ser la primera vegada que es va posar en marxa este programa per a conéixer l’estat dels usos a la zona i informar les persones visitants del valor de la Devesa i la necessitat de la seua conservació, i a causa dels resultats tan positius que es van obtenir, l’Ajuntament ha realitzat un altre any més el programa, que esperem mantenir”, ha explicat Campillo.

“Si en 2016 el programa es va desenvolupar com a experiència pilot, enguany l’activitat s’ha consolidat plenament. Durant els dos mesos i mig que ha estat en vigor, els voluntaris han detectat 728 incidències, la majoria per qüestions relacionades amb labors de manteniment”, ha afegit el regidor, qui en la seua al·locució ha fet “una menció especial al treball de coordinació i seguiment de les activitats fetes per Amparo Pérez i Alberto Doménech de la Creu Roja, així com de tot el personal del Servici de Devesa-Albufera per la seua implicació i dedicació”.