La regidora de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha valorat positivament els resultats de la recollida selectiva de residus orgànics domiciliaris als barris de Campanar i Sant Pau durant el primer mes des que s’ampliara a esta zona de la ciutat el projecte pilot encetat en el seu moment a Benimaclet i Sant Marcel·lí.

En total, la quantitat de residus orgànics recollits al districte de Campanar entre els darrers 2 d’octubre i 5 de novembre ascendix a 48.690 Kg, xifra que equival a un 10,37% de la generació total de residus de la fracció resta. És a dir, que més d’un quilo per cada 10 de residus que fins ara es llançaven al contenidor gris, en este mes de funcionament s’han llançat als contenidors marrons.

Soriano ha explicat que estos resultats són molt pareguts als aconseguits en Benimaclet i Sant Marcel·lí, on es van obtindre un 9,46 per cent i un 11,34 per cent de rendiment, respectivament, durant el primer mes de la posada en marxa del projecte pilot de recollida selectiva de residus orgànics domiciliaris.

D’una altra banda, estos resultats també van en la mateixa línia que els aconseguits durant les primeres setmanes de funcionament dels contenidors marrons en ciutats capdavanteres en esta qüestió, com ara Barcelona. “Cal agrair a la ciutadania la bona acollida d’este projecte impulsat pel Govern de la Nau per fer de València una ciutat més sostenible i acostar-la als paràmetres definits per les normatives europees”, ha explicat Soriano.