València acull les jornades tècniques anuals de recursos humans de la FEMP

València acull al llarg de la jornada de hui i de demà les Jornades Tècniques de Recursos Humans organitzades per la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) amb la col·laboració de l’Ajuntament de València. Este esdeveniment se celebra amb caràcter anual, i generalment a Madrid, encara que excepcionalment s’ha celebrat a altres ciutats. En esta ocasió s’ha triat València d’entre altres candidatures espanyoles que s’havien oferit per tal d’albergar l’encontre.

 Les jornades de caràcter estatal han estat valorades “molt positivament” per l’Ajuntament. Així ho ha expressat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, que ha explicat que “entenem la celebració de les jornades com una bona oportunitat, tant pel fet de poder compartir experiències d’avaluació i carrera professional d’altres administracions arreu de l’Estat, com per donar difusió al model propi de carrera horitzontal de l’Ajuntament de València, amb el que altres administracions puguen trobar bones pràctiques enfocades a la millora dels resultats dels servicis municipals que oferixen”.

Així mateix, altres matèries crítiques seran sotmeses a anàlisi, entre les que el propi regidor Campillo ha posat en relleu la “conflictiva taxa de reposició d’efectius, que constreny l’administració local, de forma que no sols no ha pogut créixer, sinó que ni tan sols ha pogut garantir el seu relleu generacional. Conseqüència d’açò és la impossibilitat d’executar polítiques socials que ajuden a resoldre els problemes de la gent”. En referència als últims requeriments de l’Estat que per impedir el nomenament d’un important nombre de personal que faça realitat la Llei de Dependència.

La convocatòria ha registrat vora dos-centes inscripcions, entre professionals de l’àmbit directiu i especialitzat de les administracions locals de diversos orígens del territori estatal. Tots ells s’han citat per a participar en les referides jornades, amb tal nivell de resposta que l’organització s’ha vist obligada a tancar inscripcions deu dies abans de la data de celebració. Junts sotmetran a debat les ferramentes que poden abordar un dels problemes més rellevants de la funció pública: alinear els objectius de les administracions locals amb els de les persones que la componen.

Segons Campillo, “possiblement la gestió de personal en les administracions públiques és una de les grans desconegudes però segurament també és una de les més fonamentals en qualsevol administració, ja que al cap i a la fi les polítiques públiques que milloren la vida dels nostres veïns i veïns són possibles gràcies al personal de les administracions públiques. Per això, fer una bona política que motive al personal públic de ben segur que redunda en unes millors condicions per complir els objectius com a administració i per tant, per millorar la vida de la gent”.

En la conferència inaugural ha participat el catedràtic de dret administratiu D. Miguel Sánchez Morón, qui ha format part del grup d’experts que va elaborar un dictamen per a la reforma de la funció pública espanyola, que en últim terme va acabar en l’aprovació en 2006 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (EBEP), “un text legal que canviava 180 graus la gestió de personal en la funció pública espanyola”, segons Campillo.

A més, cal destacar que la jornada tècnica se centra en el desenvolupament de l’avaluació de l’acompliment i el desenvolupament de la carrera professional horitzontal, com a eina motivadora per al personal de les administracions.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Municipalisme, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *