S’obri a la ciutadania el nou jardí amb jocs infantils en l’avinguda d’Aragó

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha anunciat que hui s’ha obert a la ciutadania la nova zona verda del carrer de Bèlgica en travessia amb l’avinguda d’Aragó, en Pla del Real.

Es tracta de la remodelació d’un massís enjardinat existent al carrer de Bèlgica que dóna a l’avinguda d’Aragó. S’ha destinat per a l’obra un pressupost de 55.739,86 euros i el jardí té una superfície de 463,1m2.

L’entorn del jardí, fins al dia de hui, havia estat tancat i envoltat de voreres, sense possibilitat d’estar-s’hi ni d’escurçar el recorregut per part dels vianants. El nou parc, sota la direcció del Servici de Jardineria de l’Ajuntament, dota d’espai públic de qualitat al barri del Pla del Real i respon a les necessitats del traçat, amb la intenció de millorar la trama de la ciutat.

La intervenció crea un espai orgànic i delicat que acompanya el transeünt i allunya les visuals de les artèries de trànsit properes. Un camí divideix l’espai en dos cercles creant estades al seu pas i obrint un pas natural des de l’avinguda d’Aragó cap al carrer de Bèlgica.

La geometria circular, que s’ha fet pensant en la protecció de les zones de jocs, aconsegueix que la direcció de les mirades es concentre a l’interior. Tots dos cercles, alberguen jocs infantils dirigits a diferents edats. Un d’ells, amb jocs de gronxadors i molles, indicat per a majors de 4 anys i l’altre, per a xiquets de menor edat amb un tobogan xicotet i una taula de jocs.

Els perímetres circulars es reforcen per dos bancs correguts i paviment de cautxú de seguretat. Acoten les zones infantils i ofereixen seient amb visual directa cap als menors. Les zones de pas i estada, pavimentats amb terra de morter, s’han dotat amb bancs i papereres, que crearan una atmosfera agradable. Les praderies vegetals reforcen la idea d’enriquir les nostres ciutats d’espais verds que desfoguen la massificació.

La vegetació existent (palmeres i Prunus pisardis) s’ha respectat i s’ha reforçat amb vegetació d’altura mitjana de tipus arbustiva (murta, liles i celindas), creant zones amb major massa arbòria obtenint una zona agradable i fresca. Les praderies silvestres formen terraplens que faciliten l’absorció de tota l’aigua de pluja provinent de les zones pavimentades, per aconseguir un reg eficient i sostenible.

L’APOSTA DE VALÈNCIA PEL VERD

València ha obert recentment nous i renovats parcs i jardins als pobles de Borbotó, Benifaraig i Benimàmet, i dins de la ciutat al barri del Marítim (carrer de Carolina Álvarez) i Benimaclet (carrer de Guàrdia Civil) i hui este a Pla del Real. A més, continuen les obres en molts altres barris de la ciutat, com Orriols (amb el jardí de l’ermita i la renovació de la plaça d’Esteban Dolz), Aiora (carrer de Músic Ginés), la plaça de l’església al barri de la Fonteta, etcètera. Hui també han començat les obres en el jardí de Bofill del Túria. El parc del Gulliver també ha tingut una primera intervenció de millora recent.

“Estem actuant en diversos fronts per reinventar València, consistent en 15 intervencions repartides per tots els barris, les quals contemplen una nova concepció dels espais públics amb més zones verdes i jocs infantils i zones per a gossos. A més, moltes d’estes intervencions s’han fet a través de processos participatius amb el veïnat dels barris”, ha destacat la regidora Soriano.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Parcs i Jardins, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *