L’Ajuntament de València ha celebrat hui l’ultima de les tres reunions anuals que se celebren de la Comissió d’Igualtat del consistori. En l’anterior reunió es va acordar iniciar els tràmits perquè l’Ajuntament realitzara una campanya per posar a l’abast de tot el personal municipal les eines de què disposa l’Ajuntament per pervindre i denunciar possibles casos d’assetjament sexual en l’àmbit laboral o de situacions de violència de gènere. Hui, el president de la comissió, Sergi Campillo, ha presentat la campanya, que ha sigut aprovada pels membres que integren este òrgan.

Així, la campanya també facilita –a banda d’estes dos qüestions- tota la informació que hi ha per a posar en pràctica un ús d’un llenguatge no sexista, ja que l’Ajuntament va elaborar un reglament sobre esta qüestió, també en el marc de la comissió d’Igualtat. A més, la campanya també arreplega tota la informació relativa al pla d’igualtat, al reglament de funcionament de la comissió d’Igualtat i al protocol d’assetjament sexual i per raó de gènere.

La campanya es posa en marxa pel consistori a través de dos suports, a nivell d’Internet estarà disponible tant en la intranet al que entra el personal municipal com en la web pública de l’Ajuntament (www.valencia.es). A més també es farà en format paper i es repartirà per diferents espais de l’Ajuntament.

“Podem felicitar-nos per tenir un govern municipal que considera que la lluita per la igualtat i l’eradicació de la violència de gènere és una prioritat durant tots els dies de l’any. Per al Govern de la Nau la igualtat suposa una línia transversal de treball, com demostra la tasca vigilant que desenvolupa la Comissió d’Igualtat per garantir els drets de tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València”, ha explicat el regidor Campillo al finalitzar la comissió.

D’altra banda, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i membre també de la comissió d’Igualtat, Isabel Lozano, ha dit que “Es tracta d’una ferramenta molt útil per a que tota la plantilla municipal tinga a mà informació sobre les polítiques d’igualtat entre homes i dones dins de l’Ajuntament, i, especialment, per a que les empleades tinguen clars els seus drets en el cas de ser víctimes de violència de gènere, puguen reconèixer situacions d’assetjament sexual o per raó de sexe i on anar per trobar orientació i suport”.

UNA IMATGE GRÀFICA PER IDENTIFICAR LA COMISSIÓ D’IGUALTAT

 Campillo també ha destacat “el treball del disseny realitzat per a que -a més de potenciar el coneixement de tota la normativa pròpia i mitjans de què disposa l’Ajuntament- s’institucionalitze una imatge pròpia de la Comissió d’Igualtat demostrant la importància que té per a aquest equip de govern”.