El col·lectiu de Joves amb Compromís per València, reunit en assemblea extraordinària, ha triat la seua nova coordinadora. La totalitat dels assistents a l’assemblea ha donat el seu suport a la llista unitària “Batega València, Batega Joventut”. Per tant, els candidats d’esta llista seran els nous membres de la Coordinadora Comarcal de la joventut de la Coalició Compromís en l’àmbit del Cap i Casal.

Al capdavant d’esta nova Coordinadora es troba Joan Pelegi i Torres, que exercirà la funció de Secretari Comarcal. El càrrec de Portaveu Comarcal serà ostentat per Jordi Martínez i Carrasco. Cada secretaria serà responsabilitat de dos persones que, al seu torn, podran formar un equip de treball per a repartir les seues tasques, una innovació de la coordinadora entrant que pretén augmentar la capacitat participativa de la militància i evitar la possible acumulació excessiva de treball per als membres de la Coordinadora, amb la intenció d’agilitzar al màxim els processos orgànics i comunicatius. Cal destacar, tanmateix, que en cap cas els participants dels grups de treball serien membres de la Coordinadora. La composició de les secretaries és la següent:

Secretaria de Comunicació: Sílvia March Padial.

Secretaria de Dinamització: Adrià Jaén i Cuenca i Mireia Fernández Olaso.

Secretaria de Finances: Yeiniel Santos Echemendía i Anabel Riquelme Fernández.

Secretaria d’Organització: Borja Giménez Fernández i Pau Díaz Solano.

La nostra Coordinadora, com el conjunt de la nostra formació política, és plural, i per tant està formada per membres de les tres organitzacions que actualment representen la joventut de la coalició: Joves del País Valencià – Compromís, Joves amb Iniciativa – Compromís i Joves VerdsEquo del País Valencià. En cas que es necessite mediació entre les diferents potes de JaCxV o comunicar-se amb els seus respectius partits, els nostres diferents portaveus seran els ja mencionats Joan Pelegi i Torres (JovesPV), Jordi Martínez i Carrasco (JaI) i Yeiniel Santos Echemendía (JovesVQ).

Per altra banda, com es pot constatar, la composició de la nova coordinadora està lluny de ser paritària (7 hòmens i 3 dones). Esta situació pot explicar-se per la presència marcadament superior d’hòmens en el nostre col·lectiu (66% d’hòmens, 34% de dones). Per tant, la Coordinadora anuncia que un dels principals objectius durant el seu mandat serà la feminització del col·lectiu. En JaCxV estem convençuts i convençudes del fet que sense més presència de dones en el nostre col·lectiu no podem aspirar a ser una organització representativa de la joventut valencianista, d’esquerres i ecologista de la nostra comarca.

Sense entrar en detalls, alguns dels altres objectius de la Coordinadora Comarcal entrant són la redacció d’unes bases de funcionament per a JaCxV, l’augment de les activitats obertes al públic i la dinamització de la promoció del col·lectiu per xarxes socials.