La Regidoria de Gestió de Residus Sòlids vol conscienciar a la població sobre la necessitat de col·laborar en mantindre una ciutat neta. Així, l’Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya divulgativa amb el lema ‘La revolució de la neteja’, que des d’este cap de setmana es pot veure a 80 mupis de la ciutat. A més, la campanya comptarà amb 7.000 cartells A3 que es distribuiran en diferents espais i material audiovisual.

“Una València neta no és la que més neteja, sinó la que menys embruta”, ha exposat la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, en la presentació d’esta campanya, que busca “optimitzar els recursos” i que vol implicar i conscienciar a la ciutadania. “Si cada persona col·labora, obtindrem eixa revolució. Un món millor és aquell en el que els recursos es poden optimitzar millor”.

A més del circuit de 80 mupis amb quatre cartells diferents, que s’ha començat a instal·lar este cap de setmana, la campanya comptarà amb cinc mupis sènior i de dos columnes. La campanya de publicitat institucional es distribuirà per 28 mitjans de comunicació a partir del pròxim 18 de novembre.

La regidora ha aprofitat la roda de premsa per a fer un balanç dels dos anys del Govern de la Nau en matèria de neteja, en els que “s’ha fet un esforç per augmentar el pressupost”, en passar dels 36 als 45 euros per habitant i any, el que suposa un increment del 20 %. En 2016 es van arreplegar 315 milions de quilograms de residus a la ciutat i enguany se segueix un ritme un 3 % superior. També enguany hi ha una reducció d’entre un 15 i un 25 % de les queixes de la ciutadania rebudes a través de la web, el correu, el telèfon 010 o el registre d’entrada.

Tot això ha suposat, segons ha explicat Soriano, un augment de la satisfacció en matèria de neteja. “València és del reduït grup de ciutats, de les 30 més poblades, on millora la satisfacció de neteja, un 15,4 % en els últims dos anys”. A més, s’ha reduït la densitat de residus al carrer en els últims dos anys entre un 15 i un 20 %, i des de la inclusió de les papereres per als excrements de gossos, s’han reduït els excrements al carrer entre un 30 i un 40 %. Pel que fa als voluminosos, de gener a setembre d’enguany s’han arreplegat 7,5 milions de quilograms, un 17,5 % més que l’any passat.

“Hi ha un compromís ferm i un treball permanent per millorar els resultats de la ciutat en allò referent a la seua neteja —ha exposat Soriano—. Des de fa dos anys els resultats no han deixat de millorar, la qual cosa reforça l’ambició del Govern de Joan Ribó per seguir millorant este aspecte important per a la ciutat. Són dades bones que no permeten l’autocomplaença ni la satisfacció, sinó que reforcen l’esforç i el compromís per seguir millorant”.