El pressupost de l’Organisme Autònom Municipal de Junta Central Fallera (JCF) s’incrementarà en 2018 fins arribar als 2.269.182,43 euros. Així ho ha aprovat el Consell Rector de la JCF. D’esta forma els comptes de l’organisme autònom registren un increment de 52.940,26 euros, que es destinaran en bona part a ampliar la cobertura de les comissions falleres per a la realització de revetles i a incrementar els premis per a les falles, incorporant dotació econòmica per al segon i el tercer premi d’enginy i gràcia de les diverses seccions, una reivindicació constant que trobarà suport als comptes de la JCF per a l’any que ve.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la JCF, Pere Fuset, ha destacat el compliment del compromís a què va arribar amb les comissions falleres per estalviar-los el pagament dels drets exigits legalment per la SGAE, arran de la firma, el 3 de març de 2017, de l’addenda al conveni renovat el 12 de gener de 2017. Això ha comportat l’assumpció d’un increment de la partida corresponent en 25.000 euros, en fer-la passar dels 55.000 euros pressupostats enguany als 80.000 per a l’any que ve.

Per un altre costat, Fuset també ha destacat l’increment pressupostari derivat de la modificació del sistema de classificació de falles, en compliment de les decisions de l’assemblea de presidents del darrer 27 de juny. D’esta forma es creen quatre noves seccions tant en les falles grans (3a C, 8a A, 8a B i 8a C) com en les infantils (19a, 20a, 21a i 22a), amb els premis corresponents. A més, es dota econòmicament els premis segon i tercer d’enginy i gràcia en totes les seccions. Per estos motius el pressupost s’incrementa en més de 20.000 euros. Esta nova classificació també contribuirà a una important reducció de la despesa destinada a pagar taxis i dietes en restaurants.

D’una altra banda Fuset ha explicat que les necessitats de personal de la JCF per ampliar els servicis que es donen a les falles i agilitzar-los també requeriran un augment pressupostari de quasi 15.000 euros. La solució més econòmica comporta la reconversió d’una plaça laboral vacant per una d’auxiliar administratiu que  permetrà optimitzar els treballs de pagament de premis, retorn de fiances i altres qüestions administratives com ara una optimització de la transparència.

Fuset ha destacat que “són uns pressupostos molt positius, després d’anys de congelació i, fins i tot, de retallades, que ens permetran continuar augmentant, per exemple, el pagament al sector pirotècnic per cada espectacle que els contractem. També augmentem la partida per subvencionar les agrupacions de falla”. A més, ha posat en valor que els increments aprovats augmenten el flux de recursos des de la JCF cap a les comissions falleres. “O els facilitem més recursos o els evitem costos”, ha explicat. Així les coses, les partides per als premis de les falles grans i festejos (playbacks) arriba als 134.000 euros, les dels premis infantils és de 39.000 euros, per a les agrupacions hi haurà subvencions de 90.768 euros, per al pagament derivat del conveni amb l’SGAE es destinaran 80.000 euros i per a les subvencions al teatre i els premis de cultura hi haurà 52.000 euros.