El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha donat a conèixer els detalls del projecte per millorar el funcionament de l’edifici del mercat municipal del Cabanyal, que se centra en instal·lar una adequada climatització per assegurar un confort tèrmic tant a clients com a treballadors del mercat.

L’acció de substituir els equips constitueix una mesura necessària perquè els que actualment hi ha instal·lats en el mercat funcionen mitjançant un refrigerant anomenat R22, un gas fluorat que no es pot recarregar ni manipular des de l’1 de gener de 2015 per la seua condició de contaminant, que destrueix la capa d’ozó i incrementa l’efecte hivernacle i el calfament global.

Per este motiu els equips actuals no poden seguir en funcionament i la Regidoria de Comerç ha invertit 203.287 euros en la retirada d’estos equips i en la seua substitució per quatre noves unitats compactes. Unes unitats que són més modernes i no tòxiques, ja que disposen d’una bomba de calor tipus Roof-Top amb gas R-410A, un refrigerant d’alta seguretat, no tòxic, no destructor de la capa d’ozó i no inflamable.

ALTRES INVERVENCIONS

De forma complementària a estos treballs, també es substituiran les actuals escales d’accés per al manteniment dels equips de climatització, per unes escales i plataformes metàl·liques que permetran un còmode i més segur accés als equips per realitzar un adequat manteniment dels mateixos.

Un aspecte fonamental a tenir en compte per a l’organització i execució de les obres és que el mercat ha de continuar funcionant amb normalitat durant la realització de les mateixes. Per tant, els treballs es realitzaran per fases, en la mesura del possible, fora de l’horari de funcionament del centre, és a dir, les vesprades en què el centre no s’estiga utilitzant.

S’organitzaran els treballs de manera que les parts de l’obra que s’executen es puguen finalitzar en un espai de temps que no impossibilite el correcte funcionament del mercat en el seu horari habitual.

 EL PRIMER EDUSI DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA PER AL CABANYAL

“És una enorme satisfacció que un objectiu tan prioritari i necessari com la revitalització i regeneració del Cabanyal-Canyamelar mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible (EDUSI) es comence per una actuació de Comerç i, concretament, pel Mercat del Cabanyal. És una excel·lent manera de fer barri, al mateix temps que promovem el petit comerç i de proximitat”.

Així ha valorat el regidor Carlos Galiana la primera obra que es licita de l’EDUSI i que posa en marxa el procés administratiu tutelat per la Unió Europea per a la inversió de 30 milions d’euros en estos barris marítims. D’eixos 30 milions totals, 15 milions els finança Europa i l’altra meitat el consistori. Dels 203.287 euros de la intervenció, 169.000 provenen del pla EDUSI i la resta provenen de fons directes de  la Regidoria de Comerç. El procediment de contractació ara obert marca que les obres tindran un termini previst d’execució de tres mesos.