El portaveu del Grup Municipal Compromís i regidor de Cultura Festiva a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha denunciat el vot en contra dels grups municipals del Partit Popular i de Ciudadanos en el consistori a una moció que plantejava la condemna explícita del règim dictatorial franquista. “Els dirigents del PP i de Ciudadanos han de fer-s’ho mirar si en ple segle XXI, més de quatre dècades després de la fi de la dictadura de Franco, encara no són capaços de condemnar aquell règim dictatorial”, ha afirmat Fuset.

El regidor ha assegurat que “és incomprensible” el vot de les dos formacions de dreta a l’Ajuntament de València, donat que la moció presentada era totalment assumible en tant que reiterava la disposició de la Regidoria de Cultura Festiva per ajudar econòmicament a les comissions falleres que han de canviar la seua denominació, amb tot el que això comporta pel que fa a elements habituals en les celebracions festives i en el dia a dia dels casals, per l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica. “Resulta evident que el que molesta a PP i Ciudadanos d’esta moció no és el suport econòmic lògic a les comissions, sinó el rebuig i la condemna expressa del règim dictatorial franquista”, ha afirmat, en referència a la segona proposta d’acord inclosa en la moció.

“No és la primera vegada que el PP actua d’esta forma i haurà de donar explicacions a les persones que els han votat i que discrepen amb este comportament radical”, ha afirmat Fuset, qui ha lamentat que “Ciudadanos s’haja sumat a un corrent molt perillós clarament vinculat a la ideologia d’extrema dreta. El senyor Giner ha de ser valent per defensar els valors de la nostra democràcia i desmarcar-se de la radicalitat extrema que està caracteritzant el seu discurs en les darreres setmanes”, ha afirmat.

Tot i els vots en contra del PP i Ciudadanos, la comissió municipal ha aprovat la moció presentada per Compromís, que reitera que les 14 comissions falleres implicades en l’adaptació del nomenclàtor de la ciutat a la legislació vigent rebran ajuda per part de l’Ajuntament per fer efectius els canvis de denominacions. “Les ajudes es concretaran necessàriament en l’exercici pressupostari de 2018, en el qual estarà vigent el període d’adaptació”, ha explicat per finalitzar Fuset.