El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha demanat hui al Grup Municipal Popular “trellat i sentit de ciutat” i que “retire el recurs” contra l’ús del topònim València, després que el Tribunal Superior de Justícia de València haja rebutjat la suspensió cautelar del decret que havien demanat els regidors del PP.

“Estem davant de la crònica d’un interlocutòria anunciada”, ha afirmat el regidor Campillo, que ha recordat que “el topònim València ha vingut usant-se amb total normalitat, com a mínim des de l’any 2009, basat en un Reglament d’Ús i Normalització del Valencià que va aprovar el govern popular l’any 1996 en el Ple de l’Ajuntament, amb un acord unànime, i que va entrar en vigor en 2005”. L’edil ha qualificat de “ridícul” l’intent del PP d’impedir la utilització del topònim, i ha expressat la seua sorpresa pel fet que “el Grup Popular, amb tal de fer oposició a qualsevol preu a este Equip de Govern, és capaç de contradir-se amb les seues pròpies normes aprovades. I açò, per a mi, és fregar el ridícul”.

El rebuig a la suspensió cautelar del decret del Consell sobre l’ús del topònim València ha sigut dictada per la Secció Primera de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de València. Tal com ha recordat el delegat de Govern Interior, “l’única cosa que va fer este equip de Govern és formalitzar davant de la Generalitat Valenciana eixa adaptació del topònim, que s’utilitzava amb absoluta normalitat per part de l’anterior equip del PP, en compliment del reglament que ells mateixos van aprovar, on es diu clarament que els topònims de la ciutat de València s’escriuran en valencià, per ser la forma històrica, tradicional i vàlida”.

“L’ànsia del PP per fer-nos oposició en qualsevol assumpte fa que, al final, s’acaben fent oposició a ells mateixos”, ha lamentat el regidor. “Ells ho van aprovar; i ara nosaltres ho apliquem i ens recorren perquè diuen que volem imposar no sé quines coses. En tot cas ho imposarien ells, que són els que van aprovar el reglament”.

Per tot això, el regidor Campillo ha demanat “trellat” al Grup Popular, i que “deixen de fer oposició en estos temes i tinguen sentit de ciutat”. De fet, ha recordat, que els populars “han aprovat este procediment en centenars d’ajuntaments on governaven. I no sé per què la ciutat de València no pot fer el mateix”, s’ha preguntat. Fins i tot ha recordat que quan començà a tramitar-se l’adaptació al valencià del topònim, tant PP com Ciutadans no van posar cap impediment en el Ple.

En este context, l’edil ha assegurat que “el més raonable en estos moments, en els que es rebutgen les mesures cautelars i el nom de la ciutat està plenament vigent, és que es retire el recurs”. “Des de l’Equip de Govern Municipal demanem trellat i que deixen d’utilitzar a la justícia per a fer-nos oposició”, ha conclòs.