El projecte de l’aparcament de la plaça de Bruges s’aprovà el passat divendres en la Junta de Govern Local

La Junta de Govern Local (JGL) de l’Ajuntament de València aprovarà este divendres el projecte de l’aparcament de la plaça de la Ciutat de Bruges, al costat del Mercat Central. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha avançat, a més, que esta setmana passada  la JGL aprovà el plec de licitació de les obres.

“El govern de Joan Ribó és un govern que complix. Tenim paraula i els fets demostren el nostre compromís per millorar la ciutat. Bona mostra d’això serà poder convertir un forat negre, com el pou que va deixar el PP en la plaça de Bruges, en un aparcament que donarà servici a la ciutadania, en general, i a comerciants i clients del Mercat Central, en particular”, ha explicat Grezzi.

El regidor ha destacat el treball fet en els dos anys de mandat per poder desblocar les obres d’este aparcament, com ara la signatura d’un nou conveni amb la Conselleria per resoldre els problemes de l’anterior signat en 2008, amb una addenda posterior, on l’Ajuntament no era propietari de la instal·lació i havia de pagar més de 10 milions d’euros i que va derivar en dos licitacions desertes. “Hem fet tot pensant en la ciutadania, en el bé de la ciutat, i això ens ha permés acabar amb el pou que ens va deixar el PP durant més d’una dècada”, ha assegurat.

Grezzi ha agraït el treball fet des del servici municipal de Mobilitat i ha afirmat que a continuació es treballarà de la mà d’associacions veïnals, del Mercat Central i de comerciants del centre històric juntament amb les persones responsables de la redacció del projecte.

L’APARCAMENT DE LA PLAÇA DE LA CIUTAT DE BRUGES

La infraestructura consta de cinc plantes i una rampa d’eixida per a vehicles, situada a l’oest de la plaça de la Ciutat de Bruges i orientada cap a l’avinguda de l’Oest. Per poder fer-la funcional ara és necessària la construcció d’una rampa d’entrada de vehicles al tram final del carrer de l’Editor Manuel Aguilar, que afecta també a l’inici de l’avinguda de l’Oest. Per executar-la caldrà desviar canalitzacions elèctriques, semàfors, telèfons, aigua de baixa i alta pressió i canonades de gas.

A més, cal executar el condicionament interior de les instal·lacions i, a banda d’este projecte, realitzar la urbanització de la plaça i el seu entorn. El condicionament interior de l’aparcament suposa l’execució de totes les instal·lacions necessàries per a la posada en funcionament i explotació de l’aparcament. S’han d’acabar i revestir l’interior de les cinc plantes, la instal·lació elèctrica i la il·luminació, el centre de transformació, la protecció contra incendis, la ventilació, la fontaneria i el sanejament, els ascensors i unes altres instal·lacions especials. També inclou tanques, sistema de caixa i detecció de places lliures i la dotació de 40 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Les comunicacions interiors entre plantes de l’aparcament es realitzaran mitjançant rampes de pujada i baixada en la zona nord. Hi ha prevista, a més, la comunicació de l’aparcament i el vestíbul de l’estació de metro amb el subsòl del Mercat Central.

L’aparcament de la plaça de la Ciutat de Bruges disposa d’un total de 356 places per a cotxes, 11 d’elles per a persones amb mobilitat reduïda, 29 per a motos i 46 per a bicicletes. Per la seua part, la primera planta es destinarà a logística de mercaderies, com ara càrrega i descàrrega. L’aparcament disposa de tres accessos per a vianants des de la superfície i hi ha, a banda, quatre ascensors per accedir-hi.

 

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Giuseppe Grezzi, mobilitat, Pàrquing de Bruges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *