El balcó de l’Ajuntament ha rebut quasi 18.000 visites (17.922) durant el mes de setembre. Esta xifra incrementa en 2.000 el nombre de persones que s’acostaren a estes dependències municipals durant el mes de setembre de l’any passat. A més, reflectix la tendència ascendent de l’afluència de visitants i turistes que participen de la política de portes obertes de la casa consistorial que hui ha acollit la gravació d’unes escenes de la pel·lícula Demasiados Amigos del guionista valencià Javier Artigas.

La setmana de major afluència del passat mes de setembre va ser la del dilluns 18. De fet, fins el divendres 22 van ser 4.504 les persones que visitaren el balcó de l’Ajuntament, tot i que el nombre de visitants registrat durant la setmana de menor moviment va ser de 3.960 persones.

La xifra total de visitants al balcó registrada quan es complien dos anys de l’apertura de portes d’este espai emblemàtic, al juny de 2017, superava les 300.000 persones. A hores d’ara, a eixos 334.391 visitants cal afegir els 13.633 de juliol i els 20.841 d’agost, quan també es va superar en més de 2.000 la xifra de l’any 2016.

Pel que fa als nous usos del balcó de l’Ajuntament, escenari d’actes solemnes, com ara la baixada de la Senyera que es durà a terme pròximament amb motiu de la festa del 9 d’Octubre, cal destacar el de plató de gravacio i finestra al món. Concretament, hui ha albergat la gravació d’un llargmetratge que recrea en una de les seues escenes el tradicional començament de les mascletaes falleres, que es fa també des d’este espai públic obert a tota la ciutadania.