La regidora delegada de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat l’inici de les actuacions de neteja en cinc ponts històrics sobre el jardí del Túria per eliminar diverses pintades. En concret, estan netejant-se les pintades i els grafitis dels ampits, tallamars i pilars dels ponts de Sant Josep, de la Trinitat, del Mar, de Serrans i del Real.

“Iniciem una nova intervenció des del govern de Joan Ribó per recuperar en un estat òptim el patrimoni de la nostra ciutat”, ha afirmat Tello, qui ha insistit en la necessitat de conscienciar la ciutadania perquè “la col·laboració de totes i tots és fonamental per evitar el vandalisme i fomentar el respecte cap al patrimoni en comú de totes les valencianes i els valencians”.

Tello ha enumerat totes les intervencions previstes enguany pel que fa a la neteja de pintades i grafitis: les parets de la Plaça de l’Almoina, la paret del refugi de Serrans, el pedestal de l’escultura a l’arquebisbe Marcelino, el tòtem de la Plaça de l’Arquebisbe, els monuments a José Julián Martí, Damián Forment i als xiquets de Sant Vicent Ferrer, la placa a Félix Robillard, el monument a Blasco Ibáñez, el templet de Música en l’Albereda i l’escultura al pont de la Gran Via del Marqués del Túria.

A més, ha explicat que també hi ha la previsió de poder realitzar una neteja de les pintades que hi ha als murs del jardí del Túria.