Ahir es va aprovar per unanimitat del Ple de l’Ajuntament requerir al Govern de l’Estat i als parlamentaris del Congrés i del Senat l’eliminació total de la taxa de reposició d’efectius per a Policia Local i Bombers, que limita la contractació de personal. L’any passat es van convocar 33 places de policies i 18 de bombers, això succeïa per primera vegada després de deu anys sense una convocatòria.

 El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, que ha presentat esta moció, ha destacat la falta de plantilla en ambdós cossos. Això s’unix a la mancança de personal a l’Ajuntament en els últims anys, on s’ha passat dels 5.404 treballadors en 2010 als 4.797 d’enguany. En este sentit, Campillo ha destacat que el Govern de la Nau ha convocat “més borses en dos anys que el Partit Popular en 12 anys”, alhora que ha indicat que l’origen del problema de la taxa de reposició està al PP i a Ciutadans que la van aprovar a la Llei General de Pressupostos. “Si vostés hagueren mantingut les convocatòries previstes i hagueren convocat oposicions, ara no tindríem este problema”, s’ha dirigit Campillo a la bancada del PP.

Al finalitzar el Ple de l’Ajuntament s’ha realitzat una declaració institucional, en la que s’ha recordat que la Policia Local de València, com a cos de proximitat, està realitzant les seues competències en matèria de seguretat per a no excloure cap barri i garantir un clima de seguretat i convivència. Per això, l’Ajuntament ha mostrat la seua disposició a continuar millorant les condicions laborals d’este cos, ja que entre les seues tasques està mantindre la seguretat en esdeveniments multitudinaris i garantir la convivència i tranquil·litat a la ciutat.