“Hem decidit tornar als orígens, perquè el públic puga gaudir de tot”, ha exposat el director artístic de Russafa Escènica, Jerónimo Cornelles. Amb esta idea i el títol “Camins” com a base, arriba la setena edició de Russafa Escènica amb 19 peces escèniques, que es podran gaudir del 14 al 24 de setembre a València.

“Projectes com Russafa Escènica van més enllà, no són només projectes culturals, sinó que també són socials i de ciutat, i no podria ser d’una altra manera sinó que els donàrem suport i estiguérem amb ells”, ha destacat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello. “És una sort tindre a València gent com la de Russafa Escènica i els projectes que duen a terme són una manera d’acostar la cultura a la ciutadania”, ha apuntat la regidora.

Així, el cartell del festival compta enguany amb 19 peces dividides en “Hivernacle”, “Catorze vivers” i “Quatre boscos”, que busquen oferir una programació tan diversa com siga possible i amb propostes per a tot tipus de públic. A més, s’aposta per la fusió entre generacions, amb professionals consolidats i d’altres emergents.

A més, Russafa Escènica compta amb la col·laboració de la Junta Municipal de Russafa, que presidix Isabel Lozano.

“Des de la Junta Municipal de Russafa donem l’enhorabona i la benvinguda a una nova edició de Russafa Escènica, que més enllà de ser un aparador molt interessant per a les companyies i els grups de teatre de la nostra ciutat és també un espai de dinamització social i cultural del barri i de la ciutat”, ha subratllat Isabel Lozano, que també ha dit que este festival “genera un espai de reflexió molt interessant i que està molt connectat amb les problemàtiques que ara mateix hi ha al barri de Russafa”.

Per a esta edició de Russafa Escènica s’han presentat un total de 170 projectes de diferents llocs, com ara Madrid, Barcelona, les illes Balears, Mèxic o l’Argentina. A més del cartell escènic del programa, s’han programat sis activitats satèl·lit que promouen disciplines culturals com ara el cinema, l’arquitectura o la música. Entre estes trobem les clàssiques visites guiades pel barri i el concert en un balcó, taules redones, una exposició col·lectiva a Hat Gallery o la projecció d’una obra cinematogràfica, activitat coproduïda per la Junta Municipal de Russafa.