Benimàmet comença l’obra d’un segon parc, en paral·lel al Parc Lineal

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que l’Ajuntament començarà demà les obres d’enjardinament dels carrers Miniaturista Meseguer i Juan Calatrava, a Benimàmet. “Donada la seua proximitat al futur i imminent parc lineal, s’ha dut a terme un complet estudi durant mesos per a que este jardí -que demà comença a construir-se- complimente i cree sinèrgies amb el parc lineal. Amb estes dos obres, Benimàmet compatrà amb amplis espais verds que suposaran un vertader pulmó verd per a la població i per a tots els seus veïns i veïnes”, ha dit Soriano.

El jardí compta amb una superfície de 1.153 m² i la seua forma és quadrangular. En el projecte s’ha tingut en compte l’ús històric de l’espai, on fa anys es podien trobar horts d’arbres fruiters, especialment tarongers.

Així, la proposta a desenvolupar pren com a base les traces preexistents a la parcel·la i donada l’imminent existència del parc lineal, s’ha tingut en compte el disseny del mateix, perquè tots dos espais es compliemneten.

Així, el jardí s’integrarà amb el parc lineal i el seu entorn proper, de manera que es durà a terme la demolició d’una part del mur perimetral que voreja la parcel·la d’este futur jardí on ja demà comencen les obres.

Es donaran dos zones: Una de plantació d’arbrat fruiter en la seua meitat nord i una altra amb caràcter de bosc, en la seua meitat sud, que quedaran relacionades a través d’una zona central, que ocuparà la ubicació que va ocupar antany l’habitatge existent en la parcel·la.

Es donaran tres accessos: Dos seran els existents en el mur perimetral nord, emmarcats per les pilastres que marcaven els accessos històricament. El tercer accés serà en el seu costat est, i tindrà un sentit funcional, ja que servirà a la zona central per la via del Carrer Juan Calatrava.

Es mantindrà i rehabilitarà el sistema de reg típic valencià, i s’ampliaran els vials de recorreguts del jardí pel que fa als vials preexistents que es poden observar en la parcel·la.

S’instal·larà una xarxa d’enllumenat, també es farà la instal·lació d’aigua potable, amb una font abeurador a la vorera del jardí. Es disposaran set bancs nous. D’altra banda es repartiran papereres noves al llarg del parc i donada l’existència d’arbrat preexistent, s’ha previst la reubicació i trasplantament (si així fóra necessari) a les zones on s’estime oportú.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Parcs i Jardins, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *