L’espai d’Innovació i Creació Las Naves, de l’Ajuntament de València, ultima alguns dels treballs desenvolupats per a dur a terme projectes urbans innovadors per tal d’evitar les emissions contaminats i, en general, per a mitigar el canvi climàtic. Amb estes iniciatives, algunes ja concloses, com l’estudi realitzat per a la insta·lació de punts de càrrega bidirecional de vehicles elèctrics a la ciutat, l’Ajuntament “s’ha implicat en la principal iniciativa europea per a lluitar contra el canvi climàtic”, Climate-Kic, tal com ha reiterat hui l’alcalde de València en rebre el director d’esta iniciativa a Espanya, José Luis Muñoz.

En esta trobada, celebrada a l’Alcaldia, també ha participat el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic com a responsable de Las Naves, que acull l’oficina espanyola de Climate-KIC. Este centre municipal ha rebut i compta amb el suport d’empreses, institucions acadèmiques i organismes públics. En este sentit, l’alcalde ha reiterat el compromís de l’Ajuntament de València “que aposta per l’intercanvi d’experiències i la innovació per a mitigar el canvi climàtic, i en dos anys ha participat en set projectes Climate-KIC.

“La lluita contra el canvi climàtic és una de les meues prioritats com a alcalde. La salut dels veïns i veïnes d’esta ciutat està per sobre de tot, i per açò ens hem aplicat a fons durant estos primers dos anys de mandat: a través de polítiques medioambientals, i també fomentant la innovació en la nostra ciutat. El futur del planeta passa per la recerca en matèria de sostenibilitat. Ens prenem de debò l’ecologia i el coneixement perquè sabem que té un efecte immediat sobre la salut de les persones i la seua qualitat de vida”, ha manifestat.

Entre els treballs que es desenvolupen en l’actualitat destaca, per exemple, el projecte Transition Cities. En el marc d’este, Las Naves ha celebrat un concurs d’idees, el qual ha permés l’obertura de Mercat Solar, que connecta el mercadet de la Malva-rosa a la llum del Sol. I també s’ha dissenyat una xarxa per a innovar cap a la transacció energètica. L’objectiu d’este projecte és conjuminar les estratègies en matèria de canvi climàtic de les grans ciutats i les iniciatives voluntàries aïllades.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat “que el canvi climàtic és un problema polític i que el deteriorament de les condicions de vida del planeta portaran en els pròxims anys nous conflictes socials en relació amb l’ús dels recursos naturals, pel qual cap govern, estatal o local, pot mantindre’s al marge”.