L’Ajuntament instal·la un radar i modifica la coordinació semafòrica per pacificar el trànsit en l’eix Pérez Galdos – Giorgeta

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha anunciat que ja està en funcionament el nou radar instal·lat a l’avinguda de Pérez Galdós amb l’objectiu de pacificar la circulació en un dels eixos amb més trànsit rodat de la ciutat, el que conformen esta avinguda i la de Giorgeta. Precisament en este entorn, el consistori també ha modificat la coordinació semafòrica per incidir en una necessitat reivindicada durant molt de temps pel veïnat de la zona, la de calmar el trànsit i augmentar la seguretat viària. De fet, és una petició expressa del col·lectiu Fora Túnel de Pérez Galdós i, a més, forma part del decàleg de mesures a què es va comprometre la Regidoria per “humanitzar l’avinguda”.

Grezzi ha explicat que “és important escoltar les reivindicacions veïnals i treballar per donar-los resposta” i ha destacat que “la pacificació del trànsit és, a més, una aposta estratègica del Govern de la Nau per poder aconseguir un nou model de mobilitat sostenible en tota la ciutat, inclós un eix tan transitat com el de les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta”.

Amb l’objectiu de calmar el trànsit en este punt de la ciutat des del passat mes de juliol s’ha encetat una actuació municipal que va començar, després de mesos d’estudis realitzats pel Centre de Gestió de Trànsit, amb la modificació de la coordinació semafòrica, una mesura que s’ha aplicat amb èxit en diverses vies de la ciutat en horari nocturn.

Grezzi ha explicat que els vehicles motoritzats ara es veuen obligats a realitzar entre 12 i 22 segons més de parada en semàfors en horari nocturn; d’un a 4 segons més, en horari diürn, i de 6 a 12 segons més en hores punta diürnes. “Amb este xicotet increment del temps de recorregut de l’eix, quasi imperceptible per a les persones conductores, hem abaixat la velocitat màxima en este eix viari entre 9 i 17 quilòmetres per hora i, ara, en cap moment del dia se superen els 50 km/h, que és el màxim permés dins de ciutat”. Estes dades són especialment importants atenent a la informació de la Direcció General de Trànsit, que indica que en un atropellament a 64 km/h el 85 % dels vianants mor; a 40 km/h el percentatge és del 45 %, mentre que el 50 % queda ferit; a 30 km/h el 5 % dels vianants mor, el 65 % resulta ferit i el 30 % ix il·lés. “És evident i les dades ho corroboren que pacificar el trànsit no sols redunda en una major sostenibilitat en la mobilitat urbana sinó que també contribuïx dràsticament a millorar la seguretat viària”, ha explicat Grezzi.

A la modificació de la coordinació semafòrica la Regidoria de Mobilitat Sostenible ha sumat ara la instal·lació d’un radar a l’avinguda de Pérez Galdós, al seu pas pel carrer del Mestre Guerrero. Un altre estudi realitzat pel Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València indica que és en este punt, a l’eixida del pas inferior de l’avinguda en direcció cap a Campanar, on es registra un major increment de la velocitat per part dels vehicles motoritzats.

“Amb la col·locació d’este radar volem conscienciar sobre seguretat viària, recordar la velocitat màxima permesa i alhora indicar la velocitat real a què circulen els vehicles”, ha destacat Grezzi. Este tipus de radars té una aplicació interessant en les zones especialment sensibles, ja siga per la proximitat als centres escolars o a àrees molt transitades, dos condicions que en este cas s’acompleixen.

A la ciutat de València hi ha uns altres dos radars d’este tipus: un, a la Ronda Nord; l’altre, en la Ronda Sud. La novetat del nou radar és que passa del color verd al roig quan la velocitat a què circula un vehicle sobrepassa la permesa, els 50 km/h. D’esta forma la cridada d’atenció als conductors és molt més clara.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Giuseppe Grezzi, mobilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *