El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha aprovat este matí l’adjudicació del contracte de publicitat exterior en autobusos per un import de 4.320.000 euros més variables a pagar en quatre anys. Això suposa, com a mínim, que l’EMT ingressarà 680.000 euros més a l’any que en la actualitat.

Amb esta licitació l’EMT “continua amb la seua política de traure a concurs tots els contractes per a dotar d’una major transparència a l’empresa després d’anys d’obscurantisme”, ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible en l’Ajuntament de València i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi.

Des de la creació en 2016 de l’àrea de Control Intern i Transparència, que s’ocupa de la contractació, s’han tret a concurs 42 licitacions, 23 només en el que portem d’any, amb les conseqüents millores tant econòmiques com tècniques per a l’EMT. “No obstant això queda molt per fer”, ha matisat el regidor, qui ha recordat que “quan vàrem arribar ens vàrem trobar amb contractes que mai havien eixit a concurs i que s’havien adjudicat a dit”.

Grezzi ha destacat que un dels objectius prioritaris de la nova gerència de l’EMT és posar ordre en els contractes. “Bona prova d’això és la tasca que s’està desenvolupant els darrers mesos. No és fàcil ja que cada contracte és un món, no hi havia homogeneïtat i tampoc clàusules clares i això no ha facilitat molt el treball, però amb convicció i honestedat l’estem fent”, ha conclòs.