L’Ajuntament de València garantirà, mitjançant la incorporació d’una nova clàusula als plecs de condicions, que les empreses adjudicatàries no puguen minorar unilateralment les condicions de treball del personal que fins a eixe moment realitzava un treball determinat per al consistori però amb una altra empresa adjudicatària diferent. “Per al Govern de la Nau és essencial l’estabilitat en l’ocupació dels treballadors i les treballadores i per això utilitzem tots els mecanismes a l’abast de l’Ajuntament per protegir els seus drets laborals”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

La clàusula que s’incorporarà als plecs de condicions per a futures adjudicacions que així determine la corporació indica que “és condició especial d’execució, l’obligació de l’empresa adjudicatària, durant tot el període d’execució del contracte, de no minorar unilateralment les condicions de treball en matèria de jornada i salari, així com qualsevol millora sobre la legislació laboral bàsica aplicable que corresponga a cada moment a les persones treballadores adscrites al compliment del contracte, en funció del conveni del sector que siga aplicable al presentar-se l’oferta, excepte acord explícit entre empresa i la representació dels treballadors i treballadores”. L’incompliment d’esta condició especial d’execució donarà lloc a la resolució del contracte.

Esta clàusula per protegir els drets laborals de treballadors i treballadores se suma a les que ja es varen aprovar l’any passat per a totes les contractacions municipals. Des d’eixe moment hi ha clàusules socials que reclamen la implantació, per exemple, de plans d’igualtat o mesures per evitar l’assetjament sexual. També hi ha de lingüístiques, per garantir l’ús normalitzat del valencià, i anticorrupció, per evitar la contractació amb mercantils amb comportaments il·lícits, com ara el finançament il·legal de partits polítics, o mediambientals com l’obligatorietat d’ús de productes químics no agressius en neteja de col·legis o de reciclatge de paper, cartró i plàstic en neteja de dependències municipals.

“Com la resta de clàusules, esta nova que incorporem per defensar els drets laborals és d’obligatori compliment en aquells contractes que decidisca la corporació. No caben comportaments il·lícits o poc ètics per a les empreses que aspiren a contractes municipals, i menys quan parlem de drets laborals”, ha afirmat Campillo.