Més de 30 artistes locals, estatals i internacionals de gèneres molt variats, i un còmput de públic de més de 35.000 espectadors definixen l’edició dels Concerts de Vivers de 2017, una de les més concorregudes i reeixides dels últims anys en el marc de la Gran Fira. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha subratllat que “l’aposta pel rellançament de la marca ‘Concerts de Vivers’ ha sigut un èxit, tal i com demostren les xifres d’assistència. L’escenari de Vivers es consolida com un festival atractiu que complementa molt bé tota l’activitat de la Gran Fira i això ens anima a continuar treballant en esta línia en el futur: oferint una experiència amb gastronomia, activitats complementàries i un ventall d’oferta musical molt diversificat, com en esta edició”.

 “Concerts de Vivers és, a més, una plataforma ideal per a donar a conéixer nous conjunts valencians i als que estan començant, se’n beneficien els grups i també el públic que té l’oportunitat d’escoltar els treballs que van eixint en el panorama musical valencià”, ha afegit el regidor. “Que siga l’Ajuntament qui estiga contribuint a açò és una gran satisfacció”.

De fet, l’èxit de públic ja s’intuïa dos mesos abans del començament del festival, en el moment de la presentació del programa, el passat mes de maig, a dos mesos de l’inici dels concerts, quan el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ja va anunciar que s’havien venut 11.500 localitats. Al llarg dels últims mesos, l’Ajuntament de València ha treballat en coordinació amb l’associació de promotors MusicaProCV per a fer dels Concerts de Vivers un festival de referència.

El cantant colombià Carlos Vives va posar el punt final a l’edició 2017 dels Concerts de Vivers en la nit d’ahir dimarts, 25 de juliol, com a colofó de les 17 nits en què el recinte dels jardins ha sigut el punt de referència de l’oferta musical de la Gran Fira de València. Més de trenta artistes locals, estatals i internacionals de gèneres diversos han passat per l’escenari del festival en una de les més reeixides edicions dels últims anys, que ha registrat més de 35.000 espectadors.

Artísticament, els Concerts de Vivers 2017 han estat marcats pel doblet que va protagonitzar el violinista libanés d’origen armeni Ara Malikian. Com es recordarà, el primer concert, programat per al 14 de juliol, ja va haver de penjar el cartell de “no hi ha localitats”, ja que l’aforament quasi es va completar dos mesos abans de la celebració del recital. Per eixe motiu, es va programar una segona actuació, per a donar resposta a la gran demanda del públic valencià i visitants; i de nou, en el concert previst per al 18 de juliol, també es van esgotar totes les entrades a la venda.

De manera paral·lela, destaca també la gran assistència als concerts oferits per Leiva, Love of Lesbian i Txarango, així com els d’artistes internacionals com Jamie Cullum, Carlos Vives i UB40. Destaca, en este cas, la major afluència de públic jove i familiar respecte a altres anys, la qual cosa confirma l’èxit d’una programació musical caracteritzada per l’eclecticisme d’estils i la qualitat artística dels intèrprets participants, que ha aconseguit atraure una audiència ben diversa.

Juntament amb tot això, els grups locals han tingut un protagonisme destacat en els Concerts de Vivers 2017, per exemple ‘La Nit de Grups Valencians’, que va estar protagonitzada per Riot Propaganda, Zoo i Atupa. A més, formacions de la nostra terra, com Gener, Santero y Los Muchachos, i June’s Kaleidoscope han tingut l’oportunitat d’obrir l’escenari dels jardins i mostrar els seus treballs al públic. També destaca la col·laboració de l’organització amb el certamen Sona la Dipu, que ha incorporat al cartell bandes com a Desayuno i Mediterranean Roots.

Quant a les característiques del públic assistent, la majoria (entre un 80 i 90 %) han sigut persones residents a la ciutat València, i prop d’un 5-10 % han acudit des de distints municipis valencians. Hi ha un 5-10 % procedent d’altres ciutats espanyoles (Madrid i Barcelona fonamentalment), i al voltant d’un 5 % d’altres països: Alemanya i Regne Unit sobre tot, però també Suïssa, Bèlgica, i inclús països com a Estats Units i Mèxic. L’assistència per sexes ha estat molt equilibrada, amb percentatges entre el 40-50 %.

Esta edició dels Concerts de Vivers s’ha celebrat en un recinte totalment renovat, amb millores en els servicis i infraestructures, com a incorporació de graderies, col·locació de gespa artificial, i un aparcament de bicicletes implementat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible. A més, s’ha ampliat l’oferta gastronòmica, amb la incorporació de menjars vegans i vegetarians.