La Junta Rectora de la Universitat Popular ha aprovat la programació que oferirà a la ciutadania este organisme autònom municipal per al curs 2017/2018. L’oferta inclou més de mig miler de grups per als cursos del cicle llarg tradicional, amb propostes formatives en totes les seus de la Universitat Popular, i un augment important dels cursos, tallers i conferències de ‘Coordenades: Aules Obertes’, que passa a comptar amb 46 cursos al cicle curt de monogràfics, amb 17 persones formadores internes, i 93 tallers i 59 conferències al cicle curt de Coordenades. A més, es consolidaran els 35 grups del programa ‘Viure en valencià’, on s’incrementaran les sessions formatives. En total, hi haurà 742 grups, 80 més que al curs passat.

La programació per al nou curs se basa, d’una banda, en el disseny d’activitats basades en les necessitats d’una societat canviant i es dirigix a un públic objectiu més ampli. “Diversifiquem l’oferta i promovem la transferència de coneixements entre generacions diverses, l’impuls de la participació social i l’enfortiment del teixit associatiu als barris i pobles de la ciutat”, ha destacat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

D’una altra banda, la nova programació amplia els projectes que van més enllà de la formació tradicional oferida per la Universitat Popular. “Hem apostat per un increment considerable de l’oferta vinculada al projecte ‘Coordenades: Aules Obertes’, amb un augment del 91,7 % dels cursos monogràfics, amb personal formador intern, i un 145,2 % més de tallers i conferències del cicle curt de Coordenades, amb personal formador extern”, ha explicat Lozano.

Per un altre costat, la programació dissenyada per al nou curs pretén “avançar per convertir la Universitat Popular en un agent actiu en la creació d’una cultura d’igualtat, respecte a la diversitat i lluita contra la violència de gènere i contra qualsevol situació de violència sobre els col·lectius de la diversitat”.

En total, només pel que fa al cicle llarg hi ha previstos 42 grups formatius a la seu d’Algirós, 19 a Benicalap, 25 a Benimaclet, 18 a Benimàmet, 16 al Cabanyal i Natzaret, 10 a Castellar, 23 a Ciutat Vella, 7 al Palmar, 16 a La Torre i Forn d’Alcedo, 35 a la Malva-rosa, 20 a la seu de Marxalenes, 30 a Morvedre, 34 en Nou Moles i Abastos, 21 als Orriols, 13 a Pinedo, 11 en Borbotó, Massarrojos i Poble Nou; uns altres 11 a Carpesa, Cases de Bàrcena i Benifaraig, 35 a Rovella, 51 a Russafa, 20 en Sant Isidre, 32 en Sant Marcel·lí i 20 en Trafalgar.

Respecte a les propostes monogràfiques, n’hi haurà a Benicalap, Benimàmet, Cabanyal-Natzaret, Trafalgar, Castellar, El Palmar, Malva-rosa, Marxalenes, Morvedre, Rovella, Russafa i Sant Isidre.