Joan Ribó ha rebut el grup de xiquets i xiquetes sahrauís que gaudixen enguany del programa “Vacances en pau”, impulsat per la Conselleria de Benestar Social en el marc dels Programes Humanitaris d’Estada Temporal de Xiquetes i Xiquets Estrangers a la Comunitat Valenciana. Durant la trobada, en la qual l’alcalde ha estat acompanyat per la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, i altres membres de la corporació, Ribó ha anunciat que s’està treballant en l’agermanament de València amb una ciutat sahrauí.

L’alcalde s’ha dirigit en l’acte als xiquets i xiquetes que estan vivint l’estiu a València per a dir-los que “estem segurs que aneu a gaudir d’una inoblidable estada a València, un temps diferent per a conéixer i compartir, per a descobrir llocs diferents, altres formes de viure, de menjar, de jugar, en una grata experiència de viatge i convivència que desitgem que recordeu durant molt de temps com un període molt feliç de les vostres vides”.

El projecte pretén millorar les condicions de vida tant dels refugiats sahrauís com de la resta de la població resident al Sàhara Occidental, actualment ocupat pel Marroc. El programa es dut a terme gràcies a la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV), organització no governamental inscrita en el Registre d’Associacions de la Generalitat Valenciana i creada en 1994.

Durant l’acte solidari Joan Ribó ha recordat amb afecte quan va acollir una xiqueta sahrauí, i ha afirmat que “per a nosaltres este és un acte entranyable. Jo vull manifestar la profunda satisfacció de tenir els xiquets i xiquetes amb nosaltres, perquè és un acte de solidaritat del poble espanyol, que té un gran deute amb el poble sahrauí i el mínim que podem fer és que els xiquets estiguen ací i puguem ajudar-los. A més, estem gestionant l’agermanament amb una ciutat del Sàhara i treballarem en este sentit”.

A les declaracions de l’alcalde s’han sumat les de les xiquetes Zahara, Salka i Nadifa, qui han manifestat com els agrada passar ací l’estiu. El delegat a la Comunitat Valenciana del Front Polisario, Habibulah Mohamed, ha volgut agrair públicament el gest solidari de l’Ajuntament de València i ha fet una crida a l’Estat espanyol perquè se solucione políticament el problema real del poble sahrauí.