El regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha dit que l’Ajuntament de València ha aprovat amb les seccions sindicals del consistori que tenen representació a la Mesa General de Negociació l’increment de les retribucions de personal municipal en un 1 per cent.

L’increment de retribucions del personal de l’Ajuntament de València s’aplicarà amb efecte de l’1 de gener. Este increment en les nòmines suposarà una quantia de 1.902.790 euros i beneficiarà a 5.129 treballadors, segons els càlculs establerts pel Departament de Personal.

En eixe sentit, el regidor Campillo ha dit que “gràcies a la previsió del Govern de la Nau, en menys d’un mes des de l’aprovació de la Llei estatal, la Delegació de Personal no només ha arribat a un acord amb els representants dels treballadors i treballadores sinó que ha impulsat l’expedient corresponent perquè els empleats de l’Ajuntament de València cobren en la nòmina del mes de juliol este increment en les seues nòmines, així com els endarreriments corresponents als mesos de gener a juny, amb l’objectiu que patisquen el mínim perjudici tot i el retard en l’aprovació dels PGE”.

Finalment, el regidor ha recordat que “les administracions públiques locals depenem de l’aprovació de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a saber la normativa en qüestions com la del personal –per exemple en matèria de retribucions i l’augment del salari-. El retard amb que s’han aprovat els PGE, per la incapacitat del Govern Central, ha provocat que les administracions públiques no hàgem pogut abonar l’augment salarial que li corresponia als treballadors, amb el perjuí econòmic que això els ha suposat. Des de l’Ajuntament reclamem al Govern Central més eficiència i eficàcia a l’hora de gestionar les seues polítiques. A més, reclamem al Govern que elimine dels pròxims PGE la inefable taxa de reposició que ens ofega i ens impedeix fer oposicions lliures en molts departaments que són necessàries per a les nostres administracions”.