El regidor de Comerç, Carlos Galiana, la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, i la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, han presentat hui en roda de premsa l’esdeveniment gastronòmic, turístic i social “Del tròs al plat….a la fresca”, en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació 2017.

Es tracta de la segona edició d’un gran esdeveniment gastronòmic, turístic i social vinculat a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que convoca demà divendres, 21 de juliol, a més de mil persones en l’esplanada del Veles e Vents en la Marina de València per a reivindicar els sopars a l’aire lliure d’estiu maridats amb productes autòctons.

Després de l’acte inaugural celebrat el passat 8 de juny, també en la Marina, que va reunir a 150 experts del món de l’agricultura, la gastronomia i el turisme per a reivindicar el territori valencià com a destinació excel·lent i com “el camí més curt a la felicitat”, es presenta ara esta segona acció prevista per a demà.

Tal com ha explicat la regidora d’Agricultura, Consol Castillo, “volem posar en valor el producte de proximitat, de temporada, de quilòmetre zero que, en el fons, són els nostres senyals d’identitat, les que han fet possible que València ostente la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible enguany”. La regidora ha subratllat la importància de col·laborar amb esta campanya que impulsa la Diputació de València, “que s’adequa completament als objectius del Pla Estratègic que des de l’Ajuntament hem posat en marxa”.

“Allò que té futur –ha conclòs la regidora- és tot allò que és identitari, que és propi i ens fa diferents, com eixe sopar a la fresca previst per a demà, on ens podrem reconéixer fàcilment perquè és una cosa que els valencians hem fet des de sempre”.

En pareguts termes s’ha manifestat el regidor de Comerç i president de Mercavalencia, Carlos Galiana, el qual ha destacat la importància de treballar “de manera conjunta, com en este cas les Regidories de l’Ajuntament, amb la Diputació i amb Mercavalencia”. “Tenim un producte excel·lent amb què podem atraure el turisme, i fomentar la nostra gastronomia i el turisme agroalimentari”, ha afirmat l’edil.

Galiana ha destacat la “bona oportunitat” que suposa esta iniciativa, així com el “espai espectacular” en el que es va a dur a terme; i hi ha invitar tota la ciutadania i visitants a gaudir de la proposta.

Si els colors blau, roig i blanc van ser els protagonistes del primer “Del tros al plat” en correspondència al peix blau, les cireres i l’arròs, en esta ocasió destaquen tres actors nous: les saladures, les verdures i hortalisses i les fruites de temporada, per a posar en escena un autèntic sopar d’estiu “a la fresca” que culminarà amb una revetla, un espectacle habitual de les nits festives valencianes.

Una altra de les sorpreses que ofereix la vetlada “Del tros al plat… A la fresca”, ha anunciat la la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho,  és un viatge pel temps del turisme que oferirà instants d’altres èpoques mitjançant un espectacle escènic gastronòmic, turístic i musical.

L’acció torna a comptar amb quatre actors principals: el productor agrari, el mercat que garanteix l’arribada de l’aliment a la cadena de transformació alimentària, el cuiner i l’explotació del recurs des del seu vessant turístic.

L’Ajuntament de València, l’Agència Valenciana del Turisme i el Patronat de Turisme de València treballen conjuntament en este projecte centrat en la qualitat dels aliments de proximitat i la singularitat de la seua elaboració fins a portar-los a la taula com a plats genuïns en un territori únic.

“Del tros al plat” servirà, d’ara endavant, per a exportar el relat de la destinació valenciana a la resta del món en les accions, fires i certàmens on acudisquen les marques turístiques valencianes implicades en el projecte.