Els membres del Consell Local de Comerç de l’Ajuntament de València, que s’han reunit esta vesprada en el Centre d’Artesania de la ciutat, han decidit estudiar al si de les seues organitzacions la proposta que ha realitzat el regidor de Comerç de l’Ajuntament, Carlos Galiana.

La proposta municipal preveu reduir els 63 diumenges festius de l’actualitat a un màxim de 28 festius, de forma que els comerços de la ciutat puguen obrir des del mes de setembre fins al primer diumenge de gener (final de campanya de Nadal).

Són dos, fonamentalment, les raons per les quals la regidoria de Comerç ha triat este període: per la concentració de compres (temporada alta) que registren els comerços en estes dates, i per la possibilitat de poder potenciar promocionbalment el comerç de la ciutat en un període concret i identificat de l’any.

Galiana ha insistit en la necessitat d’arribar a un consens que “després del desastre creat pel partit popular en 2013 en esta ciutat puga ser acceptat per totes les parts representades en els Consell i que, tot i que no satisfà al complet a ningú, no tinga l’oposició de ningú”.

“Es tracta de fer compatibles els interessos del xicotet comerç i de la resta de comerç de la ciutat, així com de respectar els drets dels treballadors”, ha dit Galiana. El Consell Local de Comerç s’ha emplaçat a una nova reunió on els membres que en formen part ja hauran debatut internament en les seues organitzacions la proposta municipal.