La poesia, els agraïments tant als voluntaris com a Escola Valenciana, al propi Ajuntament i al seu Servici de Normalització Lingüística per la seua implicació, i l’anunci de noves iniciatives municipals de promoció del coneixement i ús del valencià per part del regidor de Govern Interior Sergi Campillo, han marcat el desenvolupament de la clausura de la segona edició de “Voluntariat pel Valencià”, que s’ha celebrat hui en l’Hemicicle. Ha comptat amb la presència dels poetes Marc Granell i Imma Máñez, al seu torn autors d’alguns dels textos llegits en este acte que ha tancat una campanya dirigida a facilitar l’aprenentatge del valencià mitjançant la interacció entre persones voluntàries i aprenentes.

Sergi Campillo ha expressat la seua satisfacció pel resultat d’una activitat que en la seua segona edició ha comptat amb 233 participants, 77 persones voluntàries i 156 aprenents. “Cal estar satisfets perquè eixes xifres indiquen que l’activitat s’ha consolidat i, al mateix temps, suposa un impuls important en l’extensió de l’ús del valencià que el visibilitza i el prestigia”. L’objectiu final, ha dit el regidor, “és que el funcionariat d’este Ajuntament estiga sensibilitzat amb el nostre patrimoni cultural i que es puga atendre a qualsevol persona en qualsevol de les dos llengües oficials de què disposem els valencians”.

En esta cloenda en què les voluntàries i voluntaris han rebut el corresponent diploma, el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha recordat que fa solament uns dies van finalitzar els cursos de coneixements generals i específics organitzats per l’Ajuntament de València dins del seu Pla de Formació Contínua per a 2017, “amb una xifra de 460 participants, 1.060 hores impartides i uns bons resultats segons l’avaluació del professorat i l’alumnat”.

També Campillo ha agraït la col·laboració d’Escola Valenciana que “per segon any consecutiu ens ha ajudat amb la seua experiència de més de deu anys en l’organització del Voluntariat pel Valencià, a més de facilitar el material per a dur a terme l’activitat”. Escola Valenciana ha estat representada en este acte de cloenda pel seu president, Vicent Moreno, i per Dariana Groza.

El bon resultat de Voluntariat pel Valencià – ha afirmat Campillo- “ens anima a continuar treballant per ampliar l’oferta formativa de l’aprenentatge de la nostra llengua, com per exemple en la Policia Local i altres col·lectius que tenen horaris especials, i per a nous projectes dirigits a la ciutadania com ara campanyes de promoció del valencià en la ciutat de València, rutes literàries, promoció dels nostres autors i les nostres editorials o recitals de poesia per a alumnes de primària i secundària realitzats al pati del Museu de Ciències Naturals”.

S’ha referit igualment Campillo al projecte de creació de clubs de lectura en valencià en algunes de les biblioteques municipals. “Em complau dir-vos que este projecte va avant i que hi haurà un club de lectura de persones participants en el Voluntariat pel Valencià”, ha assenyalat abans de fer balanç de la resta d’actuacions desenvolupades o que desenvoluparà el Govern de la Nau al llarg de 2017 en relació amb el valencià.

Entre estes accions ha destacat l’aplicació de les bases de dades municipals del nomenclàtor de les vies públiques del terme municipal de València (aprovat per la Junta de govern el 28 de gener de 2016), la continuació en l’aplicació de les clàusules lingüístiques en els contractes municipals (junta de Govern de 23 de febrer de 2016) , publicació en el DOGV i el BOE del decret pel qual s’aprova l’adaptació de la denominació del municipal de València per la forma en valencià de València, o la convocatòria de subvencions per a associacions sense ànim de lucre de l’àmbit cultural i educatiu”.