El regidor de Comerç, Carlos Galiana, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, han donat a conèixer que la campanya impulsada per l’Ajuntament de València per conscienciar els venedors i clients dels mercats municipals per millorar el reciclatge d’envasos i papers en la ciutat ha guanyat una categoria del Premi Internacional de Publicitat Social (Publifest) 2017, celebrat esta setmana passada al Caixa Fòrum de Barcelona.

Tant Galiana com Soriano, i Juan Antonio de Velasco d’Ecoembes (organització responsable de la gestió dels envasos), han assegurat que la campanya volia advertir al públic en general, i a les persones que realitzen habitualment les seues compres en els mercats, de la importància del reciclatge; ja que en els mercats es troben molts dels envasos que la ciutadania pot treure del circuit de fem per atorgar-los una segona vida.

“Estem molt satisfets que la campanya haja tingut un reconeixement públic en un dels festivals de publicitat més importants que existeixen”, ha explicat el regidor Galiana. “Amb este premi es reconeix l’esforç que fem des de la regidoria de Comerç per promocionar els mercats municipals de la ciutat de València a través de la innovació i el màrqueting”, ha afegit Galiana.

Per la seua banda, la regidora Soriano ha dit que “és fonamental que els missatges de conscienciació sobre la importància del reciclatge arriben a tota la ciutadania i campanyes com la de l’any passat ens ajuden en este propòsit. La col·laboració de totes i tots és essencial per aconseguir millors resultats i, per tant, una ciutat més amable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient”.

Cal recordar que durant la campanya, que es va realitzar en 2016, es van instal·lar en tots els mercats municipals llocs d’informació i cartells explicatius i es van dur a terme accions puntuals amb actors que incitaven a la interacció dels clients del mercat. Els venedors també van col·laborar activament i la seua participació, així com la dels clients que exposaven en un mural les seues “excuses” per no reciclar (i que després rebien informació per solucionar este problema) van ser premiats amb diferents lots de productes.