L’Ajuntament de València comptarà a partir de demà amb una nova carta de servicis municipal. Tots els detalls de la informació més rellevant sobre les platges de la ciutat estaran recollits en un document que també inclourà els compromisos municipals sobre la gestió d’estos espais per a permetre avaluar el seu compliment.

La Junta de Govern Local aprovarà este divendres la carta de servicis de Platges, “un document amb què informem a la ciutadania dels servicis que els oferim, els drets que tenen i els compromisos que assumix el Govern de la Nau respecte a la qualitat de la prestació d’eixos servicis”, ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo. “Hi ha reflectits tot un seguit de compromisos que van més allà d’allò exigible per la normativa aplicable el que permetrà mesurar i avaluar els nivells de compliment d’eixos objectius que es volen aconseguir”, ha dit.

En novembre de l’any passat es va aprovar la primera carta de servicis municipals, “un mecanisme idoni en la recerca permanent de millora de la qualitat dels nostres servicis i per explicitar la responsabilitat que tenim davant de la ciutadania”.

Campillo ha recordat que les cartes de servicis són documents revisables –almenys una vegada cada tres anys- que han d’actualitzar periòdicament els compromisos i les millores dels servicis i que han d’adaptar-se a les expectatives ciutadanes. A més, de forma complementària hi haurà informes anuals sobre el mesurament i l’avaluació de la implementació dels servicis i del compliment dels compromisos.

La carta de servicis que s’aprovarà demà detalla tot allò que oferix el Servici de Platges, com ara l’assistència sanitària, salvament i socorrisme, el programa d’accessibilitat per ajudar al bany de persones amb diversitat funcional, informació pública a través de la cartelleria, documentació que garantix el seguiment de certificacions de qualitat, el control i inspecció de la concessió de casetes, el control de la neteja i higiene, la gestió del Pla de temporada, la regulació de l’ús de les platges i les zones adjacents, servicis complementaris com ara els dels quioscos, la vigilància mediambiental i la inspecció de la platja després de forts temporals, entre altres.

La carta de servicis de Platges explica, en paraules de la regidora delegada de Medi Ambient, Pilar Soriano, que l’Ajuntament de València ha implantat “un sistema de gestió de platges basat en la millora contínua, que ens permet utilitzar nous mètodes per a oferir servicis de major qualitat a la ciutadania, d’una manera més eficaç i eficient. Este model consistix a saber què ens demanda la ciutadania, oferir-li el servici que ens sol·licita i millorar-lo de manera continuada”.

La carta inclou com a missió municipal “la gestió de l’assistència sanitària, salvament i socorrisme, així com el desenvolupament del programa d’ajuda al bany de la persona amb alguna discapacitat i mantindre el sistema de gestió de platges implantat per a controlar la neteja i higiene de les zones de bany i la regulació de l’ús de les platges”. També incorpora la visió del govern municipal per “millorar contínuament la qualitat de les platges i de les zones de bany del municipi perquè siguen referència d’excel·lència i sostenibilitat de les platges d’Espanya, amb l’aplicació de manera continuada de les noves tecnologies”.