Un centenar d’establiments hotelers de les zones de costa de la ciutat participen enguany en la campanya “Pren nota. Recicla vidre”, que impulsa l’Ajuntament amb la col·laboració d’Ecovidrio i la Federació Empresarial d’Hoteleria de València. La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha presentat hui el Pla d’Estiu, i ha rebut el guardó a València per ser el municipi que va reciclar més volum de vidre en la campanya de l’any passat.

Si bé l’objectiu inicial era aconseguir la participació d’uns 80 locals, són ja un centenar els que s’han sumat a la campanya, ha explicat la regidora. La presentació de la iniciativa ha comptat amb la presència del gerent d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, i del gerent de la Federació Empresarial d’Hoteleria de València, David Izquierdo.

Com l’any passat, València forma part del conjunt de 74 municipis costaners que participen en esta campanya dirigida als locals de restauració i hoteleria de les zones de platja, l’objectiu de la qual és incrementar els percentatges de recuperació i reciclatge d’envasos de vidre. De fet, el 2016 València va ser la ciutat que va obtindre un millor resultat, per la qual cosa la regidora Soriano ha rebut hui el guardó que acredita esta bona pràctica, de mans del gerent d’Ecovidrio.

La campanya 2017 va començar l’1 de juny passat amb una primera fase de presa de contacte amb els establiments, per a facilitar-los els mitjans de recollida. La segona fase es desplegarà durant juliol i agost, mesos durant els quals els locals rebran el suport del personal d’Ecovidrio per a garantir el bon desenvolupament dels processos. De fet, ha explicat el gerent de l’entitat, Roberto Fuentes, s’ha habilitat un espai en el web d’Ecovidrio perquè la clientela dels establiments puga puntuar la seua labor, i els cinc locals que, en l’àmbit estatal, obtinguen més puntuació rebran un reconeixement i un premi específic.

La regidora de Medi Ambient i Platges, Pilar Soriano, ha subratllat la importància d’estimular i donar suport a la labor del reciclatge d’elements, i ha recordat algunes de les nombroses accions que des del govern municipal s’han dut a terme amb esta finalitat. Així, el 2016 es va incloure una addenda en el conveni entre l’Ajuntament i Ecovidrio per la qual es posava en marxa lar recollida de vidre “porta a porta” als locals d’hoteleria de Ciutat Vella, que, ha afirmat, “està donant molt bons resultats”. De fet, durant l’any passat es van recollir més de 613.600 quilos de vidre per este sistema, i enguany, fins al 31 de maig passat, ja s’han recuperat 320.430 quilos, la qual cosa suposa un increment proporcional del 25,3 %.

Així mateix, Soriano s’ha referit també a la campanya porta a porta, en este cas a Russafa durant el període de Falles: en les festes de l’any passat, durant un període de 14 dies, se’n van recollir 32.400 quilos; i el 2017, durant un període de campanya de 8 dies, se’n van recollir 23.500 quilos, és a dir, un augment percentual del 26,9 %. Finalment, la campanya “Vidre a banda”, que es desplegava entre les comissions falleres, va permetre recollir-ne 110.000 quilos el 2016, i 112.176 el 2017, unes xifres que signifiquen un increment de l’1,98 %.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha conclòs l’acte de presentació de la campanya “Pren nota. Recicla vidre” amb una crida a la ciutadania a fer un ús correcte dels envasos de vidre, afavorir-ne la recollida en contenidors adequats perquè puguen ser reciclats i, en cap cas, introduir-los a les zones de platja.