El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui, amb el suport de Ciutadans i l’abstenció dels Populars, donar suport al Pla Integral de Defensa contra els Incendis Forestals a la Devesa del Saler. Este pla contempla un seguit d’acccions que es duen a terme amb la coordinació de tots els sersvicis i agents implicats en la prevenció d’incendis forestals a este espai natural que, tal com ha assegurat hui el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, “és un dels boscos més protegits de l’Estat”.

 El regidor Sergi Campillo, que ha començat la seua intervenció en el Ple agraint els treballs d’extinció que estan desenvolupant els efectius d’extinció a la Serra Calderona, ha recordat totes les mesures adoptades pel Govern de la Nau per a protegir la Devesa del Saler. D’esta manera ha aclarit a la regidora popular Maria Àngels Ramón-Llin que l’objectiu municipal és, com va ocórrer l’any passat per primera vegada en l’última dècada, que no hi haja cap incendi en este enclavament natural tan important per a València”.

Axí, davant la proposta defensa per Ramón-Llin perquè l’Ajuntament procedisca a la poda dels arbres ubicats al perímetre de seguretat de les urbanitzacions de la Devesa, Campillo ha explicat que l’Ajuntament du un pla de poda intensiu tant al voltant dels edificis enclavats dins del bosc com de la vegetació que naix a les vies d’eixida i d’evacuació, aparcaments, carrrils bici, etc. “Amb tot -ha destacat- podríem fer més si tinguérem més recursos, que haurien arribat d’haver-se aprovat els Pressupostos Generals, d’això s’haurien d’haver preocupat els polítics del Partit Popular”.

En la seua intervenció, Sergi Campillo ha explicat que, en el marc del Pla Integral de Defensa contra Incendis Forestals, ha mantingut nombroses reunions amb els veïns i veïnes de La Devesa i del poble del Saler.

Respecte a les accions que es duen a terme en estiu, Campillo ha recordat que ahir es va presentar el dispositiu d’estiu per a protegir el bosc de la Devesa i evitar incendis, que inclou tasques de poda selectiva”.

En relació amb el medi ambient, el Ple també ha aprovat una moció promoguda per la regidora Pilar Soriano per a continuar amb l’impuls i la col·laboració de la Conselleria d´Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire. Esta proposta, que s’ha acordat amb els vots en contra del Grup Popular i Ciutadans, ha sigut presentada com alternativa a la proposta del regidor de Ciutadans Narciso Estellés, qui ha sol·licitat “que l’Ajuntament avalue la conveniència de resituar alguna de les estacions de mesurament actual, o l’increment d’estes amb la finalitat d’obtenir una imatge fidedigna de la situació real de la ciutat”.

Finalment, Pilar Soriano ha explicat que demà la Junta de Govern aprova un protocol de Contaminació atmosfèrica, en col·laboració amb Mobilitat, mentre que el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha qüestionat com es pot demanar reduir la contaminació per part del PP i Ciutadans si alhora no volen reduir el nombre de vehicles que circulen per la ciutat”.

 Al Ple també s’ha acordat autoritzar la tala de quatre palmeres monumentals en diverses localitzacions de la ciutat, “un expedient que, en anteriors legislatures, s’aprovava sense pasar per l’hemicicle però que l’actual equip de govern vol tractar amb la dignitat que mereix”. Amb estes paraules, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano la decisió acordada, amb l’absenció de l’oposició, “per a garantir la seguretat de la ciutadania”.