La Junta de Govern ha aprovat l’adscripció de nou vivendes municipals del Cabanyal a la Delegació d’Inserció Sociolaboral. La regidora Isabel Lozano ha dit que “de forma imminent ens posarem a reformar i rehabilitar estos allotjaments per continuar augmentant el parc de vivenda social en la ciutat que, fins el passat dia 1 d’este mes, no s’havia incrementat des de feia 10 anys”.

Lozano ha destacat la importància d’anar incorporant pisos socials a València donat el “paupèrrim parc que ens ha deixat el PP després del seu mandat, molt per davall de la mitjana de la resta de ciutats espanyoles i amb el qual és molt difícil donar resposta a les necessitats socials que té la ciutat. A més, incrementar este recurs també és imprescindible per avançar en l’eliminació total del drama dels desnonaments”.

De fet, Barcelona compta amb un parc de 6.300 pisos per a lloguer social i té previst construir 2.200 en els propers anys; Zaragoza també supera àmpliament a València, amb unes 1.900 cases per a famílies en risc d’exclusió social.

“Amb l’arribada del Govern de la Nau a l’executiu municipal, un dels objectius prioritaris ha estat el considerable augment en la despesa social i multiplicar els recursos a disposició dels col·lectius més vulnerables. Des de la regidoria d’Inserció Sociolaboral ens marquem com a objectiu augmentar com més prompte millor el parc d’habitatge social municipal. Per això, este mes ja hem lliurat les primeres quatre cases per a famílies en risc d’exclusió social i ara ens posem mans a l’obra amb nou més. És un pas més per garantir el dret a la vivenda a la nostra ciutat”, ha dit Lozano”, ha dit Lozano.

De fet, estos dies ja treballen operaris en la neteja d’algunes d’estes vivendes, eliminant brutícia i diferents restes de mobiliari antic per deixar-les a punt per a la seua pròxima reforma. Està previst que durant últim trimestre de l’any es puga fer entrega de les vivendes a les famílies que més ho necessiten a la nostra ciutat.