Pilar Soriano ha informat que els serveis de neteja i retirada de residus sòlids urbans i cendra després de la celebració de la Nit de Sant Joan han aconseguit, entre les 4’15 i les 8 hores d’avui, que les platges valencianes estigueren en perfectes condicions per a l’ús i gaudi de ciutadans i ciutadanes. Per la seua banda Giuseppe Grezzi, responsable de Mobilitat, en fer balanç del dispositiu organitzat ha posat en relleu que la ciutadania ha tornat a confiar en el servei públic de l’EMT per a gaudir d’aquesta celebració, amb un increment del 33% de viatgers respecte a l’any passat.

 “Des del servcii de Neteja Vbiària i retirada de Residus estem molt contents perquè, un any més, hem aconseguit poder tornar a tenir les platges en perfectes condicions d’ús perquè la ciutadania puga gaudir d’elles a les vuit de les matí”, ha afirmat la responsable de l’àrea de Medi ambient, Neteja i Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano en el seu balanç sobre les tasques de neteja dutes a terme en les platges del terme municipal de València després de la celebració de la Nit de Sant Joan.

“Tot el dispositiu de Sant Joan va començar a les 4’15 de la matinada i a les 7 del matí l’arena ja estava neta, i una hora més tard, a les 8, ja estaven les platges en perfectes condicions per al gaudi de ciutadanes i ciutadans”, ha expressat Soriano amb satisfacció i després de ressaltar que l’afluència a eixes platges en la nit d’ahir va ser de 100.000 persones, enfront de les 80.000 de l’any anterior, segons dades recaptades per la Policia Local dins del protocol coordinat d’actuació municipal Sant Joan 2017

Segons les dades facilitades per la regidora Pilar Soriano, la quantitat de residus sòlids urbans arreplegats en la passada matinada en les platges del Nord de València va ser de 32.000 quilos, enfront dels 15.780 de l’any passat, mentre que la quantitat de cendra ha sigut esta vegada de 27.540 quilograms, enfront dels 28.000 de 2016. Quant a les platges del Sud, continua la tendència de disminució de fogueres, amb un descens de 75 l’any passat a sol 33 enguany, “i cap en les zones més pròximes als espais naturals protegits de la Devesa”. El nombre de quilograms de residus arreplegats ha sigut esta matinada de 3.000, enfront dels 2.300 del passat any, amb una disminució dels quilos de cendra de 9.520 en 2016, a 8.000 enguany. Sumant totes les platges,Nord i sud,  incloses en el dispositiu de neteja, els residus urbans retirats suma 36.000 quilos (18.080 en 2016) i les cendres 36.000 quilos (37.060 en 2016).

Pilar Soriano ha informat també que s’han arreplegat un 5.000 envasos per al seu reciclatge i ha anunciat una imminent neteja de repàs en les platges del Nord per a culminar totalment un dispositiu que ha actuat amb la màxima celeritat. Igualment ha explicat que els efectius de Creu Roja han realitzat 114 atencions, de les quals en només 8 casos ha sigut necessària l’evacuació de la persona atesa.

“Un any més les valencianes i valencians han tornat a confiar en l’EMT per a gaudir de la Nit de Sant Joan, una dada importantíssima que queda corroborada per eixe creixement en un 33 per cent del nombre de viatgers i amb augments molt importants també en l’ús dels autobusos nocturns.”, ha destacat Giuseppe Grezzi, per la seua banda, en el balanç la Nit de Sant Joan. Igual que Pilar Soriano ha ressaltat la bona coordinació de servicis en l’operatiu d’enguany, amb especial referència a la labor desenvolupada per la Policia Local, “que ha sigut fonamental per a poder muntar els filtres als vehicles privats i ajudar al fet que els autobusos pogueren mantenir unes òptimes condicions de velocitat i freqüència.”

Grezzi ha qualificat de molt bona notícia eixe augment de confiança dels ciutadans en el transport públic en una nit com la de Sant Joan. “Açò ha fet que la ciutat funcionara molt bé i que la gent s’oblidara del seu cotxe”. També ha tingut paraules d’agraïment “als conductors i conductores de l’EMT que han estat a l’altura del que la societat els demanava, mostrant el seu compromís amb l’empresa i amb l’objectiu de poder oferir un  servici  de qualitat a la ciutadania.”

Grezzi ha destacat “que no hi ha hagut cap incident de rellevància, i mancant les dades definitives, hem tingut 51.888 viatgers des de les 15:00 hores fins a les 7:00 en les línies que conformen el servici especial de Sant Joan. Este nombre d’usuaris suposa un increment del 33,24% respecte a l’any passat, on en la mateixa franja horària es van transportar 38.942 persones.”

El regidor ha assenyalat que “el servici especial ha inclòs enguany les línies 29 i 95, però que àdhuc sense considerar-les tindríem un increment de viatgers del 17,26%.”. Ha recordat que el dispositiu suposava 100 conductors addicionals i destacat que les línies més usades han sigut la L2 amb 11.719 validacions; la L20 amb 6.382 validacions i la L32 amb 6.698 validacions. “També cal destacar el servici nocturn, que amb el reforç de les línies N1 i N6 i amb un total de 3.497 viatgers, ha representat un increment del 88% respecte l’any passat.”