El Moviment Feminista de València exigeix 120 milions d’euros als PGE de 2017 per a resoldre l’apressant problema de la violència de gènere que afecta no solament a les dones, sinó als seus fills i filles. És una de les principals reivindicaciones de les Jornades que tindràn lloc el dilluns a partir de les 12:00 a  l’Ajuntament. La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano ha explicat que tot l’equip de Govern “estem absolutament d’acord en la urgència i la necessitat que els Pressupostos Generals de l’Estat destinen una part substantiva a la lluita contra la violència de gènere i a les polítiques d’igualtat, i per tant recolzem i estem facilitant totes les accions que el Moviment Feminista de València durà a terme dilluns que ve”.

Isabel Lozano ha presentat les actes de les Jornades juntament amb Ángeles Escribano i Cristina Ochando, representants dels moviments feministes. En estes Jornades es farà una taula Informativa durant tot el dia i a les 12:00 se celebrarà una roda de premsa per a informar sobre les reclamacions i iniciatives del Moviment. Cal destacar que a les 17:45 se celebrarà en l’Hemicicle de l’Ajuntament un acte plenari feminista amb la lectura d’una moció i manifest que simularà l’aprovació del pressupost que es demana dels PGE. Finalment, en la Plaça de l’Ajuntament hi haurà diferents actuacions, lectures i performances, entre altres coses.

Lozano ha reclamat “que és absolutament necessària eixa petició, eixa demanda de 120 milions d’euros en estes partides, perquè som plenament conscients que no volem més brindis al sol en estes qüestions. La situació és suficientment greu en tot l’Estat espanyol com perquè li’l prenguen de debò i perquè el Pacte d’Estat que s’està gestant contra la violència de gènere siga realment efectiu i no un frau”.

“La voluntat política es demostra en els pressupostos, i no solament en les declaracions i en els discursos. Este matí en la Junta de Govern Local s’ha aprovat una moció en la qual donem suport a esta iniciativa i instem al Govern de l’Estat a consignar aqueixos 120 milions d’euros en els PGE 2017”, ha detallat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament.

“La iniciativa s’està duent a terme en la resta de l’Estat espanyol: un total de 108 ajuntaments recolzen i se sumen ja a la iniciativa que està promoguda  per 427 organitzacions i associacions de dones feministes i altres entitats culturals, polítiques i socials, 74 d’elles de Valéncia ciutat”, ha ressaltat Lozano. Entre els Ajuntaments que secunden l’acte es troba Alacant, Castelló, paterna, Requena, Aldaia, Vila-real, Borriana, Oriola i molts uns altres, també de la resta de l’estat com Madrid, Barcelona, La Corunya, Vigo, etc.

La finalitat d’esta Jornada del dilluns 19 és que siga el començament d’una gran reivindicació per a aconseguir un pacte d’estat que afronte i resolga este problema, han explicat les representants dels Moviments Feministes, recolzades per la regidora, “és una tasca col·lectiva que impulsa el moviment feminista, però que ens afecta a tots”, ha dit Lozano.