La séquia del Racó de l’Olla, en el tram confrontant amb el Tancat del Racó de l’Olla, i la séquia del Port de Catarroja, en el tram confrontant amb el Tancat dels Pescadors, han sigut objecte de diversos treballs de neteja i dragat per part de l’Ajuntament de València, mitjançant el servici Devesa-Albufera. També s’ha netejat i dragat el rastre confrontant amb la mata de la punta de Llebeig, al costat del Tancat de la Pipa, i s’ha reforçat la mota del Tancat de Camot, en el tram confrontant  amb la carrera de la Reina, entre el motor i la séquia de la Romana.

Sergi Campillo ha destacat que la neteja dels canals s’ha realitzat abans que començara l’època de reproducció d’aus aquàtiques. “És molt important el manteniment en condicions òptimes dels canals del nostre llac i també ho és compatibilitzar les tasques necessàries per aconseguir-ho amb el màxim respecte a totes les espècies que habiten al Parc Natural de l’Albufera”, ha explicat.

El regidor ha recordat que “la preservació de tots els ecosistemes que fan del Parc Natural un gran tresor mediambiental per a la ciutat de València” és una aposta decidida i visible per part del Govern de la Nau. “Es tracta d’intervencions importants perquè ens permeten obtindre un benefici doble amb el dragatge dels canals, donat que d’eixa forma afavorim la seua funció hidràulica i donem resposta a una reivindicació constant per part dels arrossers, que portaven molts anys lamentant la falta d’intervenció municipal en el manteniment de les motes”, ha explicat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha recordat que durant este mandat el Govern de la Nau ha revertit eixa situació. De fet, al darrer trimestre de l’any passat l’Ajuntament ja va dur a terme el dragatge dels canals principals de desguàs del llac, amb intervencions a les sèquies del Racó de l’Olla, l’Alcatí i la Sequiota. “Tal i com ens vàrem comprometre amb els llauradors i pescadors del Parc Natural, ja hem intervingut en estos canals, on era urgent actuar, i seguirem fent-ho al llarg de l’any”, ha declarat.

Estes actuacions han tingut un cost total de 43.557,58 euros. Complementen les ja fetes l’any passat, quan en setembre l’Ajuntament de València ja va escometre la neteja de més de 20 quilòmetres de canals del Parc Natural, centrant-se en aquell moment al carreró del Saler des del Port del Saler fins l’Albufera, les rastres de la mata de l’Alteró/Torre en torre, el passadís del Roget, el Port del Palmar, la séquia de la Reina entre el motor del Canyar i l’entreforc, la séquia de les Piules, la séquia de Malta entre el pont del camí de Sollana i l’entreforc i la séquia vella del Palmar entre Malta i la Junça.