Els ajuntaments de València i Rocafort han sol·licitat a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que inicie l’avaluació dels terrenys municipals del Pinar de les Pedreres (al poble de Massarrojos, terme municipal de València) i el parc de la Bonaigua (al terme municipal de Rocafort) com a treball previ a la tramitació que permeta considerar-los com a Paratge Natural Municipal.

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, juntament amb el seu homòleg a l’Ajuntament de Rocafort, Eduard Comeig, han visitat l’espai, que conté el pinar més pròxim a la ciutat de València, a banda de la Devesa. “Estem parlant d’un paratge amb un gran valor natural i històric, amb restes arqueològiques d’un aqüeducte romà vinculat al subministrament hídric de la València romana”, ha destacat Soriano.

A més, este espai natural també acull diverses pedreres medievals de les quals es va obtenir la pedra per als principals monuments de València, com ara els ponts històrics, el Micalet o Sant Miquel i els Reis. Soriano també ha posat en valor el gran interés botànic d’esta zona per “la presència de plantes humils i rares, poc freqüents en les terres valencianes i que mereixen una especial protecció com ara: gamons, orquídies i la ceba marina, l’abundància de la qual li confereix a este pinar una singularitat única”.