La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat la conclusió de dos intervencions municipals arran de sengles actes vandàlics que van comportar el desplaçament uns metres de l’escultura de la reina Mariana del carrer de Sant Vicent i el trencament d’un banc de pedra calcària de Godella de l’entorn de les Torres de Serrans.

“És una llàstima haver de destinar recursos públics per reparar els desperfectes ocasionats per actes vandàlics. En este sentit hem de fer una crida a la ciutadania per col·laborar conjuntament per evitar i alertar d’este tipus de comportaments incívics que atempten contra el patrimoni de la nostra ciutat”, ha afirmat Tello.

El passat mes de març l’escultura de la reina Mariana, obra de l’escultor Manuel Valdés, va ser arrancada dels tres ancoratges que la fixaven al paviment a l’altura del número 26 del carrer de Sant Vicent Màrtir. L’actuació municipal, amb un pressupost total de 1.573 euros, ha servit per recollir informació d’intervencions anteriors (tipus d’ancoratges, productes utilitzats, documentació fotogràfica), en primera instància, i després s’ha realitzat l’ancoratge amb la perforació dels suports de la base i la fixació definitiva amb el material adequat.

D’una altra banda, també s’ha intervingut per reparar un banc de pedra calcària de Godella, instal·lat en l’entorn de les Torres de Serrans. En este cas, també s’ha procedit en primera instància a la recollida d’informació, l’observació de desperfectes i la valoració de les actuacions. A continuació s’han anivellat els ancoratges, que s’han utilitzat d’acer inoxidable per consolidar l’estructura, que ha sigut reintegrada totalment després d’haver unit mitjançant perforacions les diverses peces del banc.