El primer Dia de la Devesa-Albufera ha registrat un gran èxit de participació en les activitats organitzades per l’Ajuntament de València. En total, 797 persones han cobert totes les places disponibles per realitzar les visites i els itineraris guiats per la Devesa.

“Estem molt satisfets per la gran resposta que la ciutadania ha donat a esta celebració, que servix per fer palesa la gran importància mediambiental, social i econòmica del gran tresor natural de la ciutat de València”, ha afirmat el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui juntament amb diversos membres de la corporació municipal ha participat en les activitats programades amb motiu d’esta commemoració originada al Ple municipal del mes de desembre, quan hi hagué una declaració institucional que defensava la posada en valor de la importància del Parc Natural de l’Albufera per a la ciutat de València.

Entre els actes del matí hi ha hagut diversos torns per fer un itinerari paisatgístic pel Muntanyar de la Mona i un altre d’històric per l’estany del Pujol, que han comptat amb la participació de més de 170 persones. D’una altra banda, més de 250 persones han pogut disfrutar de diverses visites guiades als vivers municipals, al Racó de l’Olla i al centre de recuperació d’espècies La Granja. L’oferta lúdica del matí s’ha completat amb diversos passejos en barca des dels embarcadors del Saler, El Pujol, El Palmar i El Perellonet. En cadascun d’ells han embarcat al llarg del matí vora un centenar de persones.

Les activitats han contat amb la presència de diversos regidors del Govern municipal, així com de les de les dos formacions de l’oposició, PP i Ciutadans. Ha intervingut l’alcaldessa del Saler, Anna Batlle, que ha explicat la història i la importància del pi piverot per al poble. També ha participat Maria Josep Picó, periodista ambiental i una de les comissàries de l’exposició “El Saler per al poble, ara!”. Finalment el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha donat les gràcies als tècnics municipals per “l’intens treball en estes últimes setmanes en l’organització de l’exposició i de les activitats”.

Així, el programa del dia s’ha completat amb l’acte institucional al Centre de Primària Lluís Santàngel del Saler, on hi ha el piverot, potser el pi més emblemàtic de la Devesa. “Representa el gran valor patrimonial que té la Devesa, un valor que des del Govern de la Nau posem en valor i volem difondre entre tota la ciutadania i les persones que visiten la nostra ciutat”, ha explicat Campillo, qui ha recordat que un dia com hui d’ara fa just 90 anys la Devesa i l’Albufera van passar a formar part efectiva de l’Ajuntament de València. “Com deia la declaració institucional aprovada a l’Ajuntament en desembre, tenim dret a disfrutar d’esta gran joia que posseïx València i tenim l’obligació de preservar-la sense excuses”, ha afirmat per finalitzar.