“El cost energètic d’un producte, la proximitat del seu orige així com les condicions en què s’ha el·laborat son criteris que s’han de tindre en compte a l’hora d’adquirir un producte”. Amb estes paraules, l’alcalde de València, Joan Ribó, s’afegit hui a la celebració del Dia Mundial del Comerç Just, una commemoració que reivindica que l’activitat comercial ha de beneficiar els més vulnerables i ser un motor per lluitar contra la probresa i l’explotació, el canvi climàtic i la crisi econòmica.

Joan Ribó, acompanyat del regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, i el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha assistit este matí  a la presentació del Dia Mundial del Comerç Just, que es celebrarà el pròxim diumenge a l’esplanada de la plaça de l’Ajuntament. Durant l’acte de hui, l’alcalde ha instat a la ciutadania “perquè, a l’hora de comprar, no només considere el preu i reflexiones sobre la seua qualitat i la justícia de la seua producció”.

Joan Ribó, que ha advocat per aplicar ”criteris ètics” en el comerç,  ha recordat que l’Ajuntament treballa en este sentit. I entre altres accions, ha destacat com exemple, la inclusió de productes de comerç just a les màquines expenedores de begudes calentes dels edificis municipals, que ha impulsat la regidoria de Govern Interior.